Connect with us

technokrata

Kulisszatitkok az animációs filmek világából

Smart home

Kulisszatitkok az animációs filmek világából

Azt például tudta, hogy másfél órányi filmhez akár több tízmillió órányi renderelésen keresztül vezet az út? Cikkünkből az is kiderül, mekkora helyen terpeszkedik el egy olyan animációs film, mint a Megaagy 3D.

Ki ne vágyott volna már arra, hogy szuperhőssé váljon? Ezt a titkos vágyat lovagolják meg az animációs technika folyamatos fejlődésével egyre látványosabbá váló filmek – a mozik bevételi adatait nézve igen sikeresen. E sorban az egyik legújabb a DreamWorks Animation által készített Megaagy, melyből 3D-s változat (is) készült. Ehhez a Hewlett-Packard segítségét használta az amerikai filmstúdió: a HP Z800 munkaállomást például a filmben szereplő tömeg és a szuperhős köpenyek mozgásának megtervezésénél alkalmaztak. A munkaállomások mellett a DreamWorks stúdió HP ProLiant szervereket, tároló és hálózati megoldásokat használt.

 

A Megaagyról
Miután a szupergonosztevő Megaagy megöli szuperhős ellenfelét, Metro Mant, életcél nélkül marad. Ezért úgy dönt, hogy alkot magának egy új ellenfelet, Titánt, aki ahelyett, hogy erejét jóra fordítaná, el akarja pusztítani a világot. Így felcserélődnek a szerepek és Megaagynak kell megmenteni az emberiséget.

A Megaagy produkcióban alkalmaztak először High Dynamic Range képeket, eddig sosem látott vizuális gazdagságot kölcsönözve a filmnek. A HP DreamColor monitorok tették lehetővé ezt a szintű, széles színskálájú, gazdag képi világot. A többszáz művész munkáját dicsérő film létrehozásában szerepet kapott a stúdió és a HP által közösen kifejlesztett HP Visual Collaboration megoldás. A valósidejű videokonferencia felszereléssel ellátott tárgyalók kulcsfontosságú szerepet játszottak a rendezők, grafikusok és mérnökök munkájában: utazás nélkül tudtak hatékony megbeszéléseket tartani.

Végül néhány érdekesség a Megaagyról. A mozi elkészültéig több mint 50 millió órányi renderelésre volt szükség. Ezek az adatok még a mai modern winchesterek korában is több tucatot igényelnek: összesen több mint 100 terabyte lemeztárolási helyet foglaltak el. Az animációs szakemberek 320 teljes öltözetet fejlesztettek ki, illetve közel 700.000 esőcseppből állt a felhőszakadás, a tömeget pedig több mint egy millió karakter alkotta.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin