Connect with us

Hirdetés

technokrata

A3-as nyomtatás, akár otthon is

Smart home

A3-as nyomtatás, akár otthon is

Bemutatkoztak a Canon új nyomtatói.

Jövő hónaptól lehet kapni, de már ezen héten bemutatkoztak hazánkban is a japán gyártó legújabb printerei. Öt taggal bővült a Pixma család, ezek pedig olyan funkciókkal tudnak többet elődeiknél, mint például a Full HD videonyomtatás. Ennek révén a felhasználók képeket nyomtathatnak a Canon digitális tükörreflexes fényképezőgépekkel vagy egyéb Canon digitális fényképezőgépekkel készített Full HD videófelvételekből, egy-egy képkocka kiválasztásával.

Canon Pixma ix6550

A legnagyobb modell, az iX6550 érdekessége, hogy megnövelt méretének köszönhetően akár A3-as nyomatok létrehozására is alkalmas, kisirodai vagy otthoni környezetben. A készülék öt tintatartálya színenként cserélhető, ezáltal optimalizálható a tintafelhasználás; az akár mindössze 1 pikoliteres tintacseppekkel 9600 dpi felbontás érhető el. Dokumentumok nyomtatásakor 11,3 ipm ISO ESAT nyomtatási sebességet ér el monokróm, 8,8 ipm sebességet színes nyomtatás esetén. Egy 10×15 cm méretű, fotólabor minőségű, szegély nélküli fényképet így körülbelül 36 másodperc alatt készíthet el1.

Hasonló nyomtatási paraméterekkel bír az MX885 változat, azzal a különbséggel, hogy ezzel maximum A4-es nyomatok készíthetők. Cserébe két téren is többet tud „testvérénél”. Egyrészt képes Wi-Fi modulja révén vezetékmentesen csatlakozni a helyi hálózathoz, másrészt gyorsabban is működik az iX6550-nél. Dokumentumok nyomtatásakor körülbelül 12,5 ipm ISO ESAT nyomtatási sebességet ér el monokróm és 9,3 ipm sebességet színes nyomtatás esetén. Így körülbelül 20 másodperc alatt készít el egy 10×15 cm méretű, fotólabor minőségű, szegély nélküli fényképet.

Canon Pixma mx885

Gyorsindítás funkciója a nyomtató bekapcsolása után szinte azonnali használatot tesz lehetővé, legyen szó nyomtatásról, másolásról vagy lapolvasásról (maximum 2400 dpi felbontásban, akár PDF file-ba is). A készülék egy teljesen integrált, nagy sebességű automatikus lapadagolóval is rendelkezik, így a kétoldalas dokumentumok gyorsan beolvashatók, másolhatók és faxolhatók. Mindezt az új, kettős kezelőfelület teszi könnyen kezelhetővé: a LED világítású felület kétfunkciós gombokat kapott, melyek megjelenése a kiválasztott üzemmódtól függően változik. A Gyorskezelési funkció lecsökkenti az általánosan használt funkciók eléréséhez szükséges lépések számát, így kevesebb gombnyomással érhetők el a kívánt eredmények. A 7,5 cm-es színes TFT-kijelző biztosítja, hogy jól láthatók legyenek az egyes funkciók.

Említést érdemelnek még az MX420, MX410 és MX360 multifunkciós készülékek, melyeket olyan praktikus funkciókkal szerelték fel, mint például az automatikus lapadagoló (ADF), és a Super G3 nagy sebességű faxolási funkció, amely lehetővé teszi a memóriába történő mentést annak érdekében, hogy a faxokról rendelkezésre álljon egy biztonsági másolat. A modellekkel könnyedén létrehozhatók PDF vagy JPG file-ok, melyek közvetlenül USB flashmemóriára, memóriakártyára vagy PC-re is menthetők.

Canon Pixma mx420

Az MX420 és MX410 modellek Wi-Fi kapcsolat létesítésére is alkalmasak; utóbbi emellett egy 6,2 cm képátlójú színes TFT-kijelzővel is rendelkezik. E két típus 8,8 ipm ISO ESAT nyomtatási sebességet ér el monokróm, 5,0 ipm sebességet pedig színes nyomtatás esetén. Ennek köszönhetően egy 10×15 cm méretű fényképet körülbelül 42 másodperc alatt nyomtatnak ki. Az MX360 modell ISO ESAT sebessége színes nyomtatás esetén körülbelül 8,4 ipm, monokróm nyomtatásnál pedig 4,8 ipm, így egy 10x15cm méretű fényképet körülbelül 43 másodperc alatt képes elkészíteni. A Canon FINE nyomtatófej-technológiája akár mindössze 2 pikoliteres tintacseppekkel képes dolgozni, maximális felbontása 4800 dpi.

Praktikus megoldások és szoftverek
Az Easy-WebPrint EX beépítet modul webes nyomtatást tesz lehetővé: segítségével különböző weboldalak ollózhatók össze, és nyomtathatók ki egy oldalon. A felhasználók hozzáférhetnek a Solution Templates felülethez is, ahonnan általános figyelemfelkeltő anyagokat, menüket és POS anyagokat tölthetnek le (a sablonok kompatibilisek a Microsoft Word alkalmazással). A továbbfejlesztett Canon Easy-PhotoPrint EX szoftver megkönnyíti a fényképek és egyéb kreatív tartalmak nyomtatását, a szoftveren keresztül pedig közvetlenül is elérhető a Flickr fotómegosztó oldal. A Canon MP Navigator EX segítéségével gyorsan és könnyen hozhatók létre kereshető, jelszóval védhető PDF dokumentumok valamint képek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés