Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ritkaság: AMD-s netbook a Toshibától

Smart home

Ritkaság: AMD-s netbook a Toshibától

Az Intellel igen, a magas hangminőséggel nem szakított ezúttal sem a távol-keleti gyártó.

A Toshiba NB550D netbookja AMD HD internetes technológiára épül, szemben az általunk is kipróbált korábbi, inteles alapokon nyugvó változattal. Amiben viszont egyezik a két modell, az az, hogy ismét 2 wattos kimenettel és Dolby Advanced Audio technológiával rendelkező, nagy teljesítményű harman/kardon sztereó hangszórókkal szerelte fel laptopját. A nagy felbontású (720p) videókhoz és zeneszámokhoz a hozzájuk illő hangminőséget biztosítják – a Toshiba szerint erőteljes, de tapasztalatainkra alapozva inkább maradjunk annyiban, hogy kategóriájában valóban jónak mondható – basszussal, tiszta magas hangokkal és nagy hangerővel.

Toshiba NB550D

Toshiba NB550DAz AMD-C30 vagy AMD-C50 processzorra alapuló netbook AMD Radeon HD 6250 grafikus vezérlővel rendelkezik, illetve alapesetben 1, igény szerint 2 GB-ra bővíthető 1066 MHz-es DDR3 memóriával. Ennek köszönhetően megbirkózik a 720p-s videók lejátszásával is, ami ebben a szegmensben ritka, mint a fehér holló. Igaz, 25,7 cm-es (10,1”) képátlójú, LED háttérvilágítású TruBrite kijelzője (16:9 képarány, 1024 x 600 képpont) nem túl nagy ekkora részletgazdagsághoz, de HDMI-csatlakozójának köszönhetően képes videók nagy felbontású, közvetlen lejátszására tévékészülékeken és kivetítőkön is.

A barna színű, fényes fémszerű csillogás és a bemélyesztett pontozott mintázat illetve a puha gumiborítás stabil fogást és versenytársaitól elütő külsőt kölcsönöz a Windows 7 Starter 32 bites változatával előre telepített számítógépnek. További érdekessége, hogy a Toshiba Sleep & Music szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a felhasználók az MP3-lejátszójukon tárolt zenéjüket a netbook hangszóróin keresztül hallgathassák. Az MP3-lejátszót a mikrofonporthoz csatlakoztatva ez a funkció akkor is működik, ha a netbook ki van kapcsolva.

Toshiba NB550D

Az NB550D 2011 első negyedévétől vásárolható meg Magyarországon.

Fizikai paraméterek
– Tömeg: 1,32 kg (6 cellás akkumulátorral)
– Méretek: 262 x 190 x 16,6/35,5 (elöl/hátul) mm



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés