Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebookba rakható táblagép

Smart home

Notebookba rakható táblagép

Trükkös tablettel indítja az évet a Lenovo: Androidot és Windows 7-et kínál egyszerre. Cikkünkből kiderül, hogyan lehet teljes QWERTY billentyűzete egy táblagépnek.

lenovo-LePadHabár a convertible kategória már ismert a hordozható számítógépek között – az ilyen kialakítású laptopok kijelzője teljesen elforgatható és a billentyűzetre fektethető, ezáltal egy vaskos táblagépet alkotva -, a szélesebb rétegek számára bizonyára meglepetést okoz majd a Lenovo legújabb masinájával. A kínai vállalat ugyanis csavart még egyet a dolgon: Ideapad U1-esének „kijelzője” kivehető a kis készülék fedlapjából. Természetesen érintésérzékeny LCD-ről beszélünk, így a „monitor” kipattintásával egy, az Apple iPadjára vagy a Samsung Galaxy Tabjára nagyban hasonlító eszközt (Lepad) kapunk.

De mit is tud a CES-en bemutatkozó Lepad? 10,1 colos folyadékkristályos kijelzővel bír, melynek 1280×800 pixeles a felbontása. A Qualcomm Snapdragon processzora hajtja meg a kütyüt, mely mellé 1 GB RAM és 16 vagy 32 GB flashmeghajtó tartozik. Természetesen a vezetékmentes csatlakozások javát (Wi-Fi, 3G, Bluetooth) támogatja. Ugyanakkor egyáltalán nem könnyű, még tokjától megfosztva is 76 dekagrammot mutat a mérleg az Android 2.2-es változatát futattó masina alatt. Cserébe 8 órán keresztül is üzemképes marad egy feltöltéssel, ígéri a Lenovo.

lenovo-LePad

Azonban itt nem álltak meg a kínai mérnökök. A dokkolóként funkcionáló Ideapad U1 önmagában is rendelkezik egy netbook (majdnem) minden tulajdonságával: Intel CULV processzora alacsony fogyasztást ígér, a mellé pakolt 2 GB RAM és 320 GB merevlemez pedig teljes értékű netbookká teszi. Az ebben a formában teljes QWERTY billentyűzetet kínáló, Windows 7-et futtató Ideapad U1 a Lepaddal együtt 1,8 kilogramm tömegű.

Ennek persze megvan az ára. Szemben egy átlagos netbook 400 dollár körüli árcédulájával, ez a kialakítás 1300 dollárt kóstál. Szerencsére lehetőség van csak a táblagép megvásárlására is: a Lepad különálló formában 520 dollárért lesz megvehető. Arról azonban nincsen információ, hogy az öreg kontinensen mikor kerül a boltok polcaira; először Kínában jelenik majd meg.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés