Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 8 egy hónap múlva

Smart home

Windows 8 egy hónap múlva

Azt beszélik, a Microsoft saját táblagép-koncepciójával együtt debütál…

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint a Microsoft a következő hónapban előrukkol legújabb asztali operációs rendszerével, a Windows 7 utódjával. Erre – ha bekövetkezik – a CES-en kerülhet sor, várhatóan Steve Ballmer fogja bemutatni, Redmond újragondolt tablet-koncepciójával egyetemben.

Amint az ismert, a tábla-PC ötletét a mainstream köztudatba a Microsoft hozta be, közel tíz évvel ezelőtt. Habár a gyártók ráugrottak a koncepcióra, annak elégtelen támogatottsága, az akkori technológiai szint nem megfelelő mivolta és a komplett készülékek magas árszintje egyszerűen elfojtotta a kezdeményezést. Csak néhány, igen speciális területen tudott magának létjogosultságot kiharcolni a tábla-PC, például a gyógyászatban (és ott is gyakran inkább az úgynevezett convertible eszközök terjedtek el).

Az Apple iPadje azonban az idei év elején megváltoztatott mindent, amit semmi sem bizonyít jobban, hogy az összes nagyobb gyártó bejelentette már saját táblagépét (igaz, a Toshiba és a Samsung modelljeinek kivételével a többiek eddig nem nagyon jutottak kereskedelmi forgalomba). A Las Vegas-i Consumer Electronics Show keretei között azonban az iparág nagyágyúja, a Microsoft is bemutathatja, mennyire tudta hozzáigazítani az új évtized várakozásaihoz saját gyermekét.

Ami miatt nem árt kis távolságtartással kezelni az értesülést: korábban elhangzottak szerint a Windows 8 nem jelenik meg 2012 előtt. Ez persze nem zárja ki, hogy a Microsoft már egy hónap múlva demózhatja az új OS tudását. Egy névtelenségbe burkolózó, a redmondi szoftvergigásznál dolgozó alkalmazott szerint ugyanis a vállalat arra biztatja partnereit, hogy olyan alkalmazásokat készítsenek HTML5 nyelven, amik kihasználják a táblagépekben rejlő lehetőségeket. Állítólag a Microsoft nem fogja követni az Apple szoftverbolt modelljét, hanem a fejlesztők a régről megszokott „saját website-ról való” értékesítési gyakorlattal terjeszthetik alkalmazásaikat. Annak érdekében, hogy a felhasználók ráakadjanak ezekre, a táblagépek keresőfelületén kapnak kiemelt helyet – már ha hinni lehet az anonim forrásnak.

Január elején többet fogunk tudni.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés