Connect with us

technokrata

128 GB-os Blu-ray lejátszó, közel sem aranyárban

Smart home

128 GB-os Blu-ray lejátszó, közel sem aranyárban

A Pioneer Electronics meglepően alacsony áron jelentette be legújabb, következő generációs Blu-ray lemezeket is kezelni képes meghajtóját.

Blu-ray disc XL, avagy BDXL: a kéklézeres média ezen változata jelentősen megnövelt kapacitással rendelkezik. Hátránya, hogy a korábbi meghajtók nem tudják kezelni a szabványnak megfelelő lemezeket, azokhoz mindenképpen új drive-ra van szükség. Például a Pioneer napokban bejelentett friss modelljére, mely közel sem megfizethetetlen áron került a boltokba.

Szinte minden lemeztípussal megbirkózik a BDR-206MBK típusjelzést viselő készülék, a CD-ktől kezdve a DVD-ken át egészen a Blu-ray lemezek 6x-os írásáig. A BDXL korongokat maximum 4x-es sebességgel tudja adatokkal feltölteni, ezekből viszont a 100 és a 128 GB-os kapacitással rendelkezőkkel is megbirkózik. A drive-hoz a felhasználó megkapja a Cyberlink szoftverét, amely természetesen már támogatja a BDXL médiát is; sőt, a bevezető időszakban még egy 100 GB-os korong is jár hozzá.

Pioneer BDR-206MBK drive

A 200 dollárba kerülő Pioneer meghajtó a vállalat több, saját tulajdonban levő technológiáját is alkalmazza, javítandó az írás és olvasás minőségét. Limit Equalizer névre keresztelt technológiája az adatolvasást teszi megbízhatóbbá az RF jelek jobb kezelésével, Disc Vibration Stabilizer funkciója pedig az írás során fellépő vibráció ellen dolgozik, így az elkészült lemez – a gyártó állítása szerint – jobb minőségű lesz.

Egy 100 GB-os korong körülbelül 100 dollárba kerül, így egyáltalán nem olcsó. Az ezt kezelni képes drive-ok árának csökkenésével azonban a korong ára is eshet. Ezen az úton tett lépéseket a Pioneer, mivel BDR-206MBK meghajtója jelenleg pont két lemez árába kerül. A 200 dolláros drive nagy hátránya, hogy egyelőre csupán az USA-ban lehet kapni, és csak a Windows-os számítógépekkel kompatibilis.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu