Connect with us
Hirdetés

technokrata

Kelendő a Samsung táblagépe

Smart home

Kelendő a Samsung táblagépe

Őrületes tempóban fogy a Galaxy Tab – de vajon lenyomja-e az iPadet?

A táblagépek korszakát éljük, ékes példa erre az Apple-féle iPad iránti, egyáltalán nem lanyhuló kereslet (nemrég írtunk a készülék következő generációjáról is). Jó-jó, de nem csak egy pillanatnyi, kizárólag az Apple-nek kedvező piaci trendet látunk kibontakozni? – vetődhet fel a kérdés. Hiszen eddig nem sok egyéb táblagép jelent meg a boltok polcain, sőt, még azon néhány közül is van, amelyiket kénytelenek voltak visszahívni.

Samsung Galagy Tab

Nos, a Samsung Electronics esetében ilyesmiről szó sincs. A dél-koreai gyártó örülhet, mert igencsak pörög a biznisz: egy hónap alatt 600 ezer táblagéptől „szabadultak meg” (azaz naponta átlagosan 20 ezret értékesítettek). Igaz, ez nem éri el az Apple teljesítményét, melynek iPadjéből napok alatt elfogyott egymillió, de a Samsung nem is csapott akkora hype-ot az eszköz körül. A Korea Herald értesülései szerint a fenti eladási adatok a világ 30 országának összesített eredményét tartalmazzák.

Galaxis a kézben
– ARM Cortex-A8 1 GHz processzor
– PowerVR SGX 540 GPU
– 512 MB RAM
– 16 GB vagy 32 GB flash tárhely
– 7″ képernyő, 1024×600 felbontás
– 3 MPX-es vakus kamera hátul, 1,3 MPx-es frontoldali kamera videotelefonáláshoz
– 802.11a/b/g/n Wi-Fi
– GSM/GPRS/EDGE/HSUPA/HSDPA támogatás
– Bluetooth 3.0, DLNA stb.

Miért is kelendő a táblagép? Nos, a Samsung Galaxy Tab GT-P1000 kiépítettsége igen meggyőző, habár az Android operációs rendszer 2.2-es változata – a korábbiakkal egyetemben – nem kifejezetten táblagépre készült, hanem okostelefonokhoz fejlesztette ki a Google (igaz, az iPad iOS-e is most kapott frissítést a jobb működés végett). A 38 dekagrammos készülék többek között emiatt sem tudta befogni az eddig több mint 7,5 millió példányszámban eladott iPadet, de a Samsung vezetői bizakodóak. Shin Jonh-kyun, a vállalat mobil részlegének feje a szeptemberi berlini IFA kiállításon úgy vélekedett, hogy még idén elérik az egymillió eladott darabszámot, amire a karácsony közeledtével minden esélyük meg is van (sőt, ennél várhatóan végül több Galaxy Tab talál majd gazdára). A vállalat az igazi robbanást jövőre várja.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés