Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hová lett az iPhone-om?

Smart home

Hová lett az iPhone-om?

Elveszett készülékek megkeresése, nyomtatás driver és vezeték nélkül, közösségi játékélmény – szoftverfrissítést kaptak az Apple termékei.

Tegnap írtunk az Apple következő generációs iPadjával kapcsolatos terveiről, melyről többet jelenleg továbbra sem lehet tudni, viszont időközben megérkezett a kis masinát működtető operációs rendszer következő változata. Az iOS 4.2 immár letölthető az iPad, iPhone és iPod Touch készülékekhez (utóbbiról szóló tesztünk itt olvasható). Az iOS 4.2 rendszer révén az iOS 4.0-s, 4.1-es és 4.2-es verziójának több mint száz új funkciója válik elérhetővé az iPad készülékeken.

Apple iPad iOS 4.2 multitasking

Multitask az iPaden

„A karácsonyi időszak beköszöntével újul meg az iPad.” – Steve Jobs
Lássunk néhány példát a megújult képességekre! Az iPad felhasználói mostantól azonnal válthatnak futó alkalmazásaik között. Emellett az alkalmazások egyszerű húzási művelettel rendszerezhetők a mappafunkció használatával. A Mail alkalmazás egyesített mappát kínál a beérkező leveleknek, gyors váltást biztosít a beérkező üzenetek mappái között, és támogatja az üzenetláncok használatát.

A Game Center szolgáltatással az iPad-, iPhone- és iPod Touch felhasználók játékra hívhatják ismerőseiket, és automatikus párosítással új ellenfeleket is kereshetnek. A Game Center lehetővé teszi a pontszámok és eredmények megjelenítését, valamint az új játékok felfedezését az ismerősökön keresztül. Az új AirPlay szolgáltatás vezeték nélküli technológiával, adatfolyamként továbbít zenéket, videókat és fényképeket Apple TV készülékre. Sőt, az AirPort Express és az AirPlay szolgáltatás segítségével tetszőleges lejátszóra vagy hangszóróra, illetve közvetlenül a következő hónapokban megjelenő AirPlay-kompatibilis hangszórókra is továbbítható adatfolyam.

Az AirPrint olyan új generációs, Wi-Fi alapú nyomtatási megoldás, amely a nyomtatók illesztőprogramjainak kiküszöbölésével egyszerűsíti a nyomtatást. A szolgáltatást elsőként támogató nyomtatók – a HP Photosmart, a HP LaserJet Pro és a HP Officejet sorozat tagjai – közvetlen nyomtatást tesznek majd lehetővé az iOS rendszerű eszközökről. Az iPad-, iPhone- és iPod touch felhasználók egy koppintással, vezeték nélküli technológiával nyomtathatják ki dokumentumaikat és fényképeiket.

Díjmentesen, MobileMe-előfizetés nélkül is használható lesz az App Store-ból ingyenesen letölthető Find My iPhone (illetve a Find My iPad és a Find My iPod touch) alkalmazás, melynek segítségével felkutathatók az elveszett készülékek. Használatával térképen jeleníthető meg az eltűnt eszköz helye, illetve üzenetet lehet megjeleníteni vagy hangot lehet lejátszani a készüléken. A felhasználóknak bizalmas adataik védelmében lehetőségük van távoli zárolásra vagy adatok törlésére is.

Magyarországon nem…
Az iOS 4.2 rendszerű iPad lehetőséget ad televíziós sorozatepizódok kölcsönzésére, közvetlenül az iPad készülékekre, az iTunes alkalmazáson keresztül. Az epizódok egy 30 napig érvényes megtekintési ablak és a lejátszás kezdetétől számított 48 órán át elérhető munkamenetablak segítségével tekinthetők meg. Sajnos ez a szolgáltatás csak az Egyesült Államokban érhető el, hazánkban nincsen mód kihasználására.

A szavak és kifejezések egyszerű keresése és kiemelése a Safari böngészőben szintén az új szolgáltatások része. A korszerű vállalati támogatás hatékonyabb biztonsági funkciókat, új eszközkezelési lehetőségeket és továbbfejlesztett vállalati integrációs megoldásokat nyújt az üzleti felhasználók számára. Emellett megtalálható 25 újabb nyelv, köztük a koreai, a portugál és a hagyományos kínai támogatása.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés