Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legsikeresebb játéka

Smart home

A világ legsikeresebb játéka

Elképesztő mértékben szeretünk a monitor/tévé előtt ülve lövöldözni: a Call of Duty legújabb része alig öt nap alatt 650 millió dolláros bevételt fialt.

Sokan vannak negatív véleménnyel az Activision-féle üzletpolitikáról (de akár az Electronic Arts-ot is említhetnénk): az óriáskiadói hozzáállás elég erősen rányomja a bélyegét a játékfejlesztésre. Kevesebb új ötlet, a kipróbált, biztonságosnak tűnő ösvények újból és újból való végigjárása, nagyjából ez jellemzi a Call of Duty-t is, legalábbis a Modern Warfare első részét követően. Nem tér el előtt jelentősen a Black Ops alcímmel nemrég megjelent, ezúttal a Treyarch programozóinak keze közül kikerülő játék sem, de úgy látszik, a többség számára ez nem is olyan nagy baj.

Az emberek ugyanis szinte szó szerint zabálják az alig pár órányi egyjátékos élményt kínáló CoD:BO-t, hiszen 650 millió dollárnyi értékben adtak el belőle a nagy áruházakban és a kis boltokban – alig öt nap alatt! Persze ehhez kellett a márkanév ismertsége és azok a dollár(tíz)milliók, amit az Activision beletolt a franchise marketingbüdzséjébe. A fenti eredményt látva azonban megérte – legalábbis anyagilag -, hiszen a legújabb CoD lett minden idők legjobban startoló játéka – még elődjét, a Modern Warfare 2 550 millió dolláros eredményét is alaposan felülmúlta.
 

Nem csak az Amazon számolt be rohamról, ami a játékvásárlásokat illeti, de a Microsoft is kénytelen volt nyilatkozni az új Call of Duty kapcsán. Redmond beszámolója szerint minden korábbi Xbox Live rekordot megdöntött a szoftver. Alaposan megterhelte a szervereket a játék, hiszen a november 9-i megjelenés napjának végére már több mint 2,6 millió egyedi felhasználó szórakozott vele az Interneten keresztül, többjátékos módban, összesen 5,9 multiplayer órát tolva már az első 24 órában. Persze nem kell félteni a Microsoftot, hiszen a vállalat csak örül a hatalmas terhelésnek: mint minden eladott Xbox játék, úgy a CoD:BO esetében is részesedik a kiadó bevételéből.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés