Connect with us

Hirdetés

technokrata

3DMark 11 – Mit tudnak a jövő videokártyái?

Smart home

3DMark 11 – Mit tudnak a jövő videokártyái?

Videobemutató a grafikus kártyák legismertebb benchmarkjának legújabb változatáról.

Már majdnem teljesen kész van a Futuremark legújabb, 3DMark 11 szoftverével, bejelentésük szerint még a hónap vége előtt elérhetővé fog válni a benchmark program. Ahogy a korábbi változatok, úgy ez is a DirectX teljesítményt méri, ám ez lesz az első, amely a Microsoft 11. generációs utasításkészletével dolgozik – ide értve a tesszalációt és a térfogat-megvilágítást (volumetric lightning) is.

Bemutatandó, milyen látványvilág tárul majd a GPU-teljesítményre kíváncsi felhasználók szeme elé, a Futuremark kiadott egy rövid demót. Az alábbi videón zökkenésmentesen futó állapotában láthatjuk a tesztprogramot – úgy, ahogy a következő egy-két évben bizonyára egyetlen hardveren sem fog elfutni. Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis a friss 3DMarkok mindig extrém mértékben terhelik le a videokártyákat, látványosan teret adva a fejlődés, vagyis az újabb GPU-k jelentette teljesítménynövekedés bemutatásának.

Lesz fizetős változat is a programból: a 3DMark Advanced már előrendelhető 20 eurós áron. Használatával szabadon állíthatóvá válik a felbontás, lehetőséget ad ismételt benchmarkolásra (loop), illetve korlátlan számú teszteredményt lehet vele online eltárolni. Természetesen nem vágja maga alatt a fát a Futuremark, így ingyenes, bizonyos tekintetben korlátozott verziót is kiad a vállalat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés