Connect with us

Hirdetés

technokrata

LED-es monitorok a Fujitsu-tól

Smart home

LED-es monitorok a Fujitsu-tól

Az energiatakarékos LED technológia a belépő szintű 19 hüvelykestől a széles képernyős 27 hüvelykesig, minden kijelzőméretben elérhető.

Fujitsu SL 22W-1 LED.jpgA lapos képernyős kijelzők háttérvilágításánál a CCFL-technológiáról a LED-re történő átállás környezetvédelmi szempontból is előnyös. A LED-es háttérvilágítás energiatakarékosabb, akár 46 százalékkal is csökkentheti az áramfogyasztást. A Fujitsu 2006-os 19”-es W LL3190W kijelzője 33 wattot fogyasztott, ehhez képest az új L19T-1 LED-es modell 17,7 wattos fogyasztása 46 százalékos megtakarítást jelent.

A GfK csoport piackutatásai 7,5 évre teszik a veszélyes higany gyártási folyamatból való teljes kiiktatását lehetővé tevő LED technológiát alkalmazó kijelzők átlagos élettartamát. Ráadásul a vékonyabb kijelzők nyersanyagigénye is mintegy 25 százalékkal kevesebb, kisebb súlyuk és méretük miatt pedig szállításuk is egyszerűbb.

Két komplett LED-es kijelzősorozat
Első lépésként a Fujitsu két komplett sorozatot vezet be ultranagy kontrasztú LED-es kijelzőkből, és a jövőben a kínálat további szélesítését tervezi. Az SL sorozatú modellek dupla HDMI csatlakozással támogatják a nagy felbontású digitális megjelenítést, és energiatakarékos ECO üzemmódban is használhatók. Az L sorozat beépített hangszórókkal és 16 nyelvű, képernyőn megjelenő (OSD) menüvel rendelkezik, amit a „prémium” szintű SL sorozat HDMI 5.1 digitális hangkimenettel egészít ki a térbeli hanghatás (surround sound) eléréséhez. Emellett az SL kijelzőknél többféle opció segíti a kijelző finomhangolását az érintésérzékeny OSD vezérlésen keresztül.

A LED-es monitorok már kaphatók, a készülékek árai nagyjából megegyeznek az azonos méretű CCFL monitorok árával.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés