Connect with us

technokrata

Négyszer nagyobb fényerejű plazma kijelző

Smart home

Négyszer nagyobb fényerejű plazma kijelző

A Panasonic új technológiájának köszönhetően 100 watt alá szorították a fogyasztást.

A Panasonic legújabb, négyszeres fényerő-hatékonyságot ígérő plazma kijelző panelje (PDP) minden 2010-es VIERA plazma HDTV-be beépítésre kerül. Emellett a Panasonic 152”-os Full HD 3D plazma kijelzőjébe, valamint a Skype videó hívásokat is támogató VIERA vezeték nélküli HDTV-be is ilyen panel kerül.

Óriásplazma a CES-n

Az új négyszeres fényerő hatékonyságú panelt a 2008-ban megalkotott Panasonic NeoPDP és a 2009-ben elkészült NeoPDP Eco panelek alapján fejlesztették tovább, kétszer illetve háromszor nagyobb fényerő-hatékonyságot elérve az említett modellekhez képest, mely azt jelenti, hogy az új panelek a 3 évvel ezelőttiekkel azonos fényerőt képesek produkálni a korábbi panelek energiafogyasztásának töredékéért.

A panel számos más alkotóelemét illetően is fontos vívmányokkal bír: újonnan fejlesztett foszfor tartalmú alapanyagok, nagy sebességű meghajtási technológia, valamint adaptív jelfeldolgozó technológia az áramfogyasztás csökkentéséért, és új fejlesztések a panel fényerő-szabályozásának teljes folyamatára, mely magában foglalja a kisütést és fénykibocsátást is. A fényerő-szabályozás terén ezeknek köszönhetően egy 42”-os Full HD kijelző mindössze 95 wattot fogyaszt, ami kevesebb egy tipikus villanykörte 100 wattos fogyasztásánál. Mindezek mellett, az új panel olyan kulcsfontosságú fejlesztést is magáénak tudhat, mint az 5 000 000:1 kontrasztarány.

A plazma kijelzők minden egyes képpontja saját fényforrással rendelkezik, ezért nagy betekintési szög jellemzi. Nagy kontrasztarányú, teljes színbontású, magas fényerejű, tiszta és éles képeket produkál, még a gyors mozgású sportjelenetek esetében is.

A folyamatos tudományos fejlődések és a dizájnban megjelenő finomítások, az anyaghasználat és az elektronikus komponensek révén az évek során további fejlesztések várhatóak a plazma panelek fényerő-szabályozásának hatékonyságában. Különösen a 4Kx2K (4098×2160 pixeles) szuper HD felbontású kijelzők további fejlődése segíthet kiterjeszteni a plazma kijelzők más területeken való felhasználását is, úgy mint orvosi eszközök, film stúdiók, utómunkálatokat végző filmstúdiók, oktatás, kormányzati és üzleti felhasználás.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés