Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sharp: 180 fokos látószögű kamera autókra

Smart home

Sharp: 180 fokos látószögű kamera autókra

Kevesebb lehet a baleset az utakon: a felvevő a jármű előtti útszakasz mellett a jobb- és a baloldali területet is rögzíti.

A Sharp kétféle központi egységet fejlesztett ki gépjármű fedélzeti kamerához, amelyeket rövidesen piacra is dob Japánban. A felvevő az iparágban elsőként alkalmazott 180 fokos széles látószögű lencsének köszönhetően a jármű előtti útszakasz mellett a jobb- és a baloldali területet is rögzíti.

A fedélzeti kamerák segítségével balesetek esetén olyan képek és egyéb információk rögzíthetők, amelyek az esemény előtti, és az utáni állapotokat tükrözik, ily módon könnyebben érthetővé válnak az egyes balesetek körülményei. A várakozások szerint a fedélzeti kameráknak balesetmegelőző hatása is lesz. Ezen okok miatt a fedélzeti kamerák piaca várhatóan bővülni fog nemcsak a tehergépjárművek, autóbuszok, taxik és egyéb kereskedelmi forgalomban közlekedő járművek körében, hanem a magáncélú személyautókban is.

Ezek az egységek a 180 fokos széles látószögnek köszönhetően a jármű előtti és melletti területről készítenek felvételt. A készülékek nagyfelbontású felvételek készítésére is képesek, a Sharp által kifejlesztett képérzékelő és tömörítő technológiáknak köszönhetően. Az eseményrögzítő funkció mellett, amely a balesetet közvetlenül megelőző és az azt követő időszakban rögzíti a jármű környezetét és a vezetés körülményeit, a készülékek folyamatos felvétel készítésére is képesek. A folyamatos felvétel funkcióval megközelítőleg hatórányi felvétel készíthető, így a felhasználók visszanézhetik az olyan veszélyes helyzetek körülményeit, melyek során egyetlen hiba balesethez vezethetett volna. Emellett a felvételek alapján az is kiértékelhető, hogy a sofőr mennyire biztonságosan és takarékosan vezet.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés