Connect with us

Hirdetés

technokrata

Filmek: DVD helyett pendrive-on?

Smart home

Filmek: DVD helyett pendrive-on?

Mindent megváltoztathat a Keresztapa.

Nemrég jelentette be a Super Talent, hogy sikerült megállapodnia a Paramount Pictures filmes kiadóvállalattal. Ennek az egyezségnek köszönhetően olyan USB-s pendrive-okat dobhatnak piacra, amelyek filmeket népszerűsítenek. Az első ilyen eszköz a Keresztapa ismertségét hivatott növelni – megjelenésére hamarosan számítani lehet (pontos időpont egyelőre nem ismert).

Mennyit tud Don Corleone?

„A filmes USB meghajtók a flash ipar egy új korszakát jelzik. Ezek az eszközök a Keresztapa szellemének jegyében készülnek, és biztosak vagyunk abban, hogy Don Corleone rajongóinak millióit érjük el velük.” – nyilatkozta Joe James, a Super Talent marketingigazgatója.

Ugyanakkor a Super Talent nem ment el a végsőkig – maga a film nem lesz rajta a pendrive-on. Holott ez lenne a lényege a dolognak: a lassú, mechanikus módon üzemelő DVD-k teljes kiváltása. Mindazonáltal nem csak külsőségekben illeszkedik a Keresztapa stílusvilágához: a memóriákra felkerülnek azóta már híressé vált idézetek és állóképek a filmből. Ennek köszönhetően nem lesznek drágák a kis eszközök, hiszen csak csekély jogdíjat kell fizetnie a gyártónak.

Figyelmeztető jel lehet ugyanakkor a korábbi PNY-Sony megállapodás, amely a Szellemirtók című film „pendrive-osításáról” szólt. Akkor a Ghostbusters egy az egyben felkerült az USB-s meghajtókra, ám emiatt olyan magas áron kerülhetett forgalomba az eszköz, hogy az a piacon csak mérsékelt sikereket tudott felmutatni. Ennek ismeretében már nem meglepő, hogy „James Bond notebookjára” sem került fel a Kvantum csendje című film, csak külsőségekben illeszkedik a hordozható számítógép a sokrészes alkotáshoz.

És ha már az optikai lemezek leváltása a téma, meg kell még említeni a Slotmusic kezdeményezést, mely SD-kártyákon való komplett zenei albumok terjesztését hivatott szolgálni. További részletek az audio CD-ket végleg elavulttá tevő technológiáról itt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés