Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jönnek a 400 GB-os Blu-ray lemezek

Smart home

Jönnek a 400 GB-os Blu-ray lemezek

A jelenlegi meghajtókkal teljes a kompatibilitás.

Legalábbis a Pioneer állítása szerint. A vállalat ugyanis a héten jelentette be legújabb fejlesztését, mely egy új gyártástechnológiának köszönhetően jelentősen képes megnövelni a Blu-ray lemezek kapacitását. Ismert, hogy ezek alapértelmezett esetben 25 GB-nyi adat tárolására vannak felkészítve. A korongokra azonban több réteg is felvihető, amivel egyenes arányosan nő a tárkapacitás is.

Tizenhat réteget tudtak kialakítani a Pioneer mérnökei a minap bejelentett lemezen, aminek részletes vizsgálata után megállapították, hogy az kompatibilis a jelenlegi meghajtókkal. Vagyis ha valaki már birtokol egy Blu-ray drive-ot, akkor nem kell lecserélnie abban az esetben sem, ha vásárol egy ilyen nagykapacitású korongot. Holott az adathordozó felületeken kisebb méretűvé váltak az információtartalmat hordozó gödrök és a sugár hullámhossza is csökkent valamelyest. Az viszont szinte biztos, hogy egy firmware frissítésre a mai lejátszóknak is szüksége lenne egy 400 GB-os BD alkalmazásra bírásához.

És mindez nem csak az olvasókra vonatkozik! A Pioneer bejelentése értelmében, amikor a 400 GB-os Blu-ray lemezek megjelennek, akkor az íróegységek képesek lesznek rájuk adatokat égetni. Azt azonban bölcsen nem árulták el, hogy pontosan mikorra is várható a média debütálása.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés