Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető a legújabb Alcohol 52%

Smart home

Letölthető a legújabb Alcohol 52%

Megjelent a CD/DVD-emulátor legújabb, ingyenes változata, valamint az optikai lemezek írására is használható Alcohol 120%.

Alcohol 120% (letöltés itt) – a szoftver, mely 68 százaléknyi média-íróból és 52 százaléknyi emulátorból áll. Elsőre talán érthetetlen az elnevezés, de a két program (Alcohol 68%, Alcohol 52%) összessége adja az egészet (120%) – innen származik a név.

A Daemon Tools-hoz hasonlóan az Alcohol 52% (letöltés itt) arra képes, hogy az optikai meghajtóba helyezett korongokról készített és a merevlemezen tárolt image file-okat a felhasználó közvetlenül elérhesse; azaz úgy használhassa, mintha benne lenne a CD/DVD a CD/DVD-ROM-ban. Ennek legnagyobb előnye, hogy így nem vagyunk a (még nagy adatátviteli sebességgel bíró meghajtó esetében is) bizony lassúnak mondható eszközre utalva – a winchesterről való futtatásnál az egyéb háttértárakhoz képest jóval gyorsabb működés érhető el (a fejlesztők szerint ez akár 200X is lehet – azaz az egyszeres (150 KB/s) CD-ROM-oknál kétszázszor gyorsabb).

Mivel egy-egy ilyen image állomány sokat foglal a merevlemezen (650-700 MB-ot CD esetében, DVD-nél pedig akár több GB-ot is), ezért a szoftver alkalmazásához egy minél nagyobb kapacitású háttértár szükséges. Ezen felül megelégszik egy Pentium processzorral és 32 MB-nyi memóriával. Szinte bármelyik Windows-os környezetben használható (Windows 95 alatt csak az OSR2, vagy annál későbbi változatoknál), de egy legalább 5.0-s Internet Explorer is szükséges működéséhez.

Következzenek a szoftver konkrét képességei: egyszerre akár 31 virtuális CD-/DVD-ROM-ot képes kezelni, így több olyan alkalmazás is futtatható, amely működéséhez igényli az eredeti lemez meghajtóba való behelyezését. Az alábbi formátumokat támogatja: CD-DA, CD+G, CD-ROM, CD-XA, Video CD, Photo CD, Mixed Mode, Multi-session CD; DVD-ROM, DVD-Video, DVD-Audio. Az összes jelenlegi meghajtót támogatja, legyen az akár CD-R, CD-RW, DVD-RAM, DVD-R, DVD-RW vagy DVD+RW. Emellett dicséretes tulajdonság, hogy támogatja a FireWire (IEEE 1394) és az USB protokollokat is.

Változáslista
– A.C.I.D (Alcohol Cloaking Initiative for DRM) varázsló a másolásvédelmek ellen
– Explorerben megjelenő kontextusmenüből való képfile írási lehetőség
– továbbfejlesztett írómotor, megnövekedett stabilitás és sebesség
– a legújabb SPTD réteg használata

A szoftver legújabb, 1.9.8.7117 Free Edition, vagyis ingyenesen használató változata letölthető gyors Download szerverünkről, és itt található a teljes, shareware verzió is.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés