Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország Európa blokklánc fejlesztéseinek fősodrában

blockchain

Digitalizáció

Magyarország Európa blokklánc fejlesztéseinek fősodrában

Magyarország Európa blokklánc fejlesztéseinek fősodrában

Összesen három európai pályázaton lett nyertes a Magyarországi Blockchain Koalíció számára szakértői hátteret biztosító Neumann Nonprofit Közhasznú Kft., a közvetlen brüsszeli finanszírozású Digitális Európa Program keretében.

Ez a technológiafejlesztés területén egyedülálló siker, amely révén 1 millió euró (azaz közel 400 millió forint) érkezhet hazánkba a blokklánc technológia fejlesztésére.

Fábián Gergely iparpolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy

„Magyarországnak élen kell járnia a legfejlettebb technológiák bevezetésében, így minden kezdeményezést támogatunk, amely a blokklánc technológia fejlesztés és tesztelés élvonalába repíti hazánkat. Az EU az Európai Blokklánc Partnerség keretében világszinten kíván vezető szerepet betölteni a blokklánc-technológiában, Magyarország pedig ennek a törekvésnek aktív és innovatív részese kíván lenni a következő években”.

Az adatokba vetett bizalom kiépítésével a blokklánc technológia lehetővé teszi az emberek és szervezetek számára az információk megosztásának és az online tranzakciók lebonyolításának forradalmasítását. A három nyertes projekt kiemelten területeken valósít meg pilotokat: így az élelmiszerbiztonság, a diplomák európai elismerése, és az új európai digitális identitás (eID) tesztelése vonatkozásában, ezáltal hozzájárulva Európa és Magyarország versenyképességének növeléséhez, a technológia biztonságosabbá tételéhez.

„A Blockchain Koalíció pontosan ezért jött létre 2022. márciusában, hogy Magyarország a nemzetközi stratégiai térben értékelhető pozíciókat szerezzen és kezdeményezően vegyen részt az európai blokklánc technológiai fejlesztésekben és tesztelésekben, a versenyképességi, biztonsági, illetve a szuverenitási kérdések megválaszolásában egyaránt. Ezt teszi lehetővé ez a három nyertes projekt is, ahol Európa legmeghatározóbb szervezeteivel, kutatóival kerültünk egy csapatba”

– jegyezte meg Czeglédi Tamás, a Koalíció szakmai vezetője, aki a pályázatok szakmai előkészítését is irányította.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Digitalizáció

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
casio

SmartWatch

Visszatért a ’70-es évek úttörő karórája

2024. február 22. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés