Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az olcsó, kicsi noteszekre esküszik a HP is

Smart home

Az olcsó, kicsi noteszekre esküszik a HP is

Két (és fél) új netbookot jelentett be a Hewlett-Packard.

Szeptember közepén írtunk először a HP új ntebookjáról (ami akkor vakító rózsaszín külsejével borzolta a szemeket), melyről végül a napokban konkrét információk érkeztek. Akkor még azt lehetet sejteni, hogy nem inteles belsőt kap az új masina, mára azonban kiderült, hogy a legnagyobb x86-os processzorgyártó 1,6 GHz-es órajelen működő Atom lapkája teljesít benne szolgálatot. Illetve bennük, merthogy a Hewlett-Packard két új modellt jelentett be.

A 10,2 colos képátlóval bíró laptopok egyik sorozata a HP Mini 1000 modell, amely 8 vagy 16 gigabyte-os SSD-vel szerelten érkezik – jövő év februárjában. A vállalat szerint ez a netbook akár mindennapos használatra is alkalmas lehet (nyilván, Crysis-t azért nem fog tudni futtatni elfogadható minőségben). Ezzel szemben a még idén decemberben debütáló Compaq Mini 700-at a HP a második gépek piacára szánja.

Le sem tagadhatnák örökségüket (HP 2133), ám annak kiépítettségén túlmutató konfigurációval kínálja új modelljeit a Hewlett-Packard. Ez például vezetékmentes hálózati csatlakozást, Bluetooth-képességet jelent, illetve az általunk szeptemberben ismertetett modellben 60 GB-os merevlemezt. Ez utóbbi egyébként Vivienne Tam divattervező közreműködésével készült, és kínai stílusjegyeket hordoz magán (ezért is lett China Chic a kis gép fantázianeve).

1 híján 400-500 eurós árra lehet számítani a netbookok esetében. A gépek hazai bevezetéséről még nem született döntés.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés