Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb lehetőségek a szórakozásban

Smart home

Újabb lehetőségek a szórakozásban

Kis távolságon is nagy kép…

A BenQ hivatalosan is piacra dobta MP rövid vetítési távolságú projektorcsaládját, két új típus – az MP512 ST és az MP522 ST készülékek bemutatásával–, amelyek a tavaly novemberben debütált MP771 nyomdokain járnak. Mindegyik projektor egyedülálló aszférikus lencsével közelebbi távolságra, de továbbra is tökéletes minőségben, nagyobb képet vetít. A gondosan megválasztott funkciók még inkább megkülönböztetik az egyes modelleket, mint ideális iskolai (MP771 & MP522 ST), üzleti (MP522 ST/512 ST), és szórakoztató (MP512 ST) elektronikai eszközöket. A helyre vonatkozó korlátok legyőzésén túl a BenQ MP Short-Throw termékcsalád kényelmes felhasználást és új lehetőségeket jelent minden helyszínen.

A rövid vetítési távolságú projektorok a nagyméretű képek vetítésének nyilvánvaló problémáját oldják meg szűk helyiségekben, ahol a falak nincsenek messze egymástól. A BenQ rövid vetítési távolságú projektorai azonban nemcsak a térrel kapcsolatos aggodalmakra jelentenek megoldást, hanem vadonatúj távlatokat nyitnak az otthoni, az iskolai, üzleti, nyilvános és kereskedelmi felhasználásban.

Az otthoni kikapcsolódáskor, videojátékok használatakor az MP512 ST mellett a család szabadon mozoghat anélkül, hogy belesétálna valaki a kivetített képbe. Ez az előny különösen nyilvánvalóvá válik, amikor filmet néznek vagy interaktív videojátékot, mint például a Nintendo Wii, játszanak. Otthoni mozizásnál a rövid vetítési távolság – amely fele a hagyományos projektorok vetítési távolságának – garantálja, hogy, ha bárki feláll, nem zavarja a többieket. A két beépített 5 wattos hangszóró, a mindenre kiterjedő kapcsolódási lehetőség, amely tartalmazza az időálló HDMI (HDCP) csatlakozót, a 2200 ANSI lumen fényerő és a 2500:1 kontrasztarány az MP512 ST készüléket az otthoni kikapcsolódás tökéletes eszközévé teszi, legyen szó akár filmekről, PlayStation3-ról, Xbox 360-ról vagy bármi más szórakozási lehetőségről. A stílusos, karcsú, hófehér kivitelezés bármely otthon hangulatához nagyszerűen illeszkedik.

Az 55 coll átmérőjű képet mindössze egy méterről vetíteni képes MP522 ST (az MP512 ST-hez hasonlóan) több szabadon felhasználható teret enged a kis tantermekben és tárgyalókban. A nézők és az előadó szabadon mozoghatnak a projektor mögötti területen anélkül, hogy kereszteznék a vetítő fénysugarát: ez a tulajdonság különösen célszerű izgő-mozgó diákok között. Az a tény, hogy a projektor mögött áll az előadó, annak a lehetőségét is kizárja, hogy az ő árnyéka vetődjék a képre, illetve kiküszöböli azt az egészségügyi kockázatot is, amelyet a szembe világító erős fényű lámpa jelent. A praktikus 5 wattos hangszóró és kivételes alkalmazkodóképessége a kis- és közepes vállalkozási, a kis irodai és oktatási alkalmazásokban növeli felhasználási értékét, míg díjnyertes dizájnja tiszteletet parancsoló hatást kelt professzionális vállalati környezetben.

Nagyközönségnek szánt bemutatókra, fogadásokra és oktatási alkalmakra a rövid vetítési távolságú MP771 kiváló megoldást jelent: nagyobb lendületet, spontaneitást és mozgalmasságot visz nemcsak a kis tantermekbe, de bármilyen zsúfolt helyszínre is. Egy áruházban, múzeumban vagy előadóteremben a közönség szabadon mozoghat anélkül, hogy zavarná a bemutatót, és így a hangulatot. Az extra rövid távolságú vetítési képesség az jelenti, hogy az MP771 hihetetlen, 74 coll átmérőjű képet tud vetíteni mindössze egyméteres távolságról 3000 lumen fényerővel, 2000:1 kontrasztaránnyal, és az élenjáró UNISHAPE technológiával. Az UNISHAPE technológia változtatni képes a projektor lámpájának fényintenzitását digitális tükör-eszközével (DMD) összhangban, és egy olyan színskálával, amely a fényesség 40 százalékos növekedését teszi lehetővé, az egyes színeket pedig többféle beállítási módozatban erősíti.

Rövid vetítési távolság, funkciók hosszú sora
Az MP Short-Throw termékcsaládot az átgondolt funkciók hosszú sora jellemzi, melyek a kis távolságról történő vetítést ragyogóvá és kényelmessé teszik. Mindhárom készülék a Texas Instruments Digital Light Processing (DLP) technológiáját alkalmazza az apró részletek élesebb megjelenítése, a szöveg könnyebb olvashatósága és az egyöntetű, sosem fakuló színek érdekében. Emellett a színek optimalizálásában a továbbfejlesztett hatszegmensű Golden Ratio színskála és a BrilliantColor technológia vesz részt, amelyek akár 50 százalékkal fokozzák a színek ragyogását, és drámaian felerősítik a középtónusú árnyalatokat. A felhasználók a színek további finombeállítását végezhetik el a BenQ 3D Color Management rendszerével – amely kivételes előrelépést jelent az árnyalat, a telítettség és a karakter egymástól független módosításában.

A vállalati, kereskedelmi és iskolai felhasználók egyaránt értékelik majd a számtalan kényelmi funkciót, köztük az Előadás időzítőt, a Gyors automatikus keresést, a Gyors hűtést, a Billentyűzárat, a Biztonsági jelszót és a képernyőn megjeleníthető gyakran ismételt kérdések listáját. A Falszín korrekciója, a Táblára vetítés módozat és a 11 előre beállított képmegjelenítés megkönnyítik a szín és a kép optimalizálását. Az MP512 ST/522 ST készülékek emellett még Feliratozási funkcióval is rendelkeznek.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés