Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új kormány – egységben az erő

Smart home

Új kormány – egységben az erő

Egyetlen vázra épített új Logitech kormánykerék, realisztikus force-feedback hatással.

A Playstation 3 platformhoz készült, vezeték nélküli Logitech Driving Force Wireless versenykormány kihajtható támasztékot, valamint beépített fék- és gázkarokat is kínál egyetlen készülékben. Nem kell átrendezni a nappalit, mert ezentúl elég néhány másodperc előkészület, hogy az autós játékok izgalmát bármikor valósághű force-feedback hatásokkal élhessük át.

A Logitech ma bemutatta a Playstation 3 platformhoz készült, egyrészes Logitech Driving Force Wireless erő-visszacsatolásos kormánykereket. A Logitech kormány ügyes formatervezésének köszönhetően pillanatok alatt beüzemelhető és könnyen tárolható. Az egyetlen részből álló kormánykeréken egy kinyitható, ölben tartható támaszték is helyet kapott, így a kormányt nem kell feltétlenül az asztalhoz rögzíteni. A szobában bárhonnan – a kanapéról, a karosszékből vagy a szőnyegen ülve is – kényelmesen használható, de a force-feedback realizmusa semmilyen helyzetben sem marad el.

Az egyetlen darabból álló vezérlőbe minden be van építve, amire vezetés közben szükség lehet: a gáz-, fék-, és váltókarok, valamint a menü-navigáció. A 2,4 GHz-es vezeték nélküli adatátvitel lehetővé teszi, hogy a Driving Force Wireless kormánnyal a konzoltól akár 10 méteres távolságban is vezérlési késedelem nélkül játszhassunk, és ne kelljen a kábelek elvezetésére időt pazarolnunk. Ha versenyezni támad kedvünk, csak bedugjuk az USB vevőegységet és a tápkábelt, betöltünk egy játékot, kényelmesre állítjuk az öltámasztékot, és már csak a startzászló lendítésére kell várnunk. Nem kell semmit összeszerelni vagy rögzíteni. Amikor az elpakolásra kerül a sor, az USB vevőt kényelmesen tárolhatjuk az erre kialakított rekeszben.

A Driving Force Wireless kormánykerék a Logitech innovatív force-feedback sorozatának legújabb tagja. A force-feedback megoldás révén játék közben az ember a keze alatt érez minden egyes bukkanót, az ütközéseket vagy a megcsúszásokat, amitől olyan valószerű a vezetés, hogy szinte leesik az állunk. A legtöbb hagyományos játékvezérlő erre nem képes. Az első force-feedback termék 1998-as bevezetése óta a cég 18 különféle kormánykereket tervezett ezt a technológiát felhasználva, és ötmillió példányt adott el ezekből. Ezalatt az idő alatt több, mint 100 autós szimulátor jelent meg, melyek a Logitech élethű force-feedback megoldását támogatták, és a Playstation 2 és Playstation 3 platformokon jelenleg is több mint 80 különböző játék nyújtja ezt a szolgáltatást.

A más termékekben alkalmazott vibrációs, vagy zörgős visszajelzési megoldásokkal ellentétben a force-feedback a játékban előforduló erőhatások irányának megfelelő, erejüket érzékletesen szimuláló, kézzel jól tapintható jelzéseket ad. A fejlett szoftveres és elektronikai megoldásoknak köszönhetően a kormánykerék, vagy botkormány úgy viselkedik, mintha valódi külső erőhatások érnék.

A Logitech Driving Force Wireless force-feedback kormánykerék megjelenése az Egyesült Államokban és Európában is augusztusra várható. A termék javasolt fogyasztói ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés