Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tíz kütyü, amit soha (többé) ne vegyél anyádnak!

Smart home

Tíz kütyü, amit soha (többé) ne vegyél anyádnak!

Ha az anyák napját már bebuktuk, lássuk, mivel nem érdemes a továbbiakban sem próbálkozni.

Noha már túl vagyunk anyák napján, összeszedtük azokat az ajándékokat, amikkel semmiképpen nem érdemes a szeretett édesanyáknak, feleségeknek, vagy nagymamáknak kedveskedni. Szerencsére, hazánkban május első vasárnapján az orgona még népszerűbb a high-tech cuccoknál, azonban nem árt figyelembe venni, melyek azok a meglepetések, amelyeket jobb, ha nem is adunk át, ha végérvényesen elér minket a nyugati trend.

Az interneten rengeteg oldal ajánl rosszabbnál rosszabb ötleteket, amelyekből az alábbi tízet nem érdemes megfogadni:

10. Hideglamináló
Ez az egyik ötlet az Amazon, édesanyák számára nélkülözhetetlen eszközöket felsoroló listáján. Valóban találni a kínálatban olyan univerzális lamináló gépeket, amelyekkel áram nélkül laminálhatja anyuka a dokumentumait, és a ragasztókenésnek köszönhetően egyszerűen ragasztózhat be különböző dolgokat tartósan, de nem hisszük, hogy ez volna az, amivel boldoggá tehetnénk, pláne nem 8-10 ezer forintért.

9. Digitális fotókeret
A Fox Business ajánlata, ám valljuk be, a digitális fotókeretek még nincsenek a topon. Annak ellenére, hogy a gyártók egyre jobb megoldásokkal lépnek piacra, a képkeretek mérete nem mozog túl széles skálán, használatuk nem egyszerű, zabálják az energiát, valamint nem utolsó sorban drágák. Érdemes legalább egy évet várni, vagy legalább is addig, míg színes e-tinta nem kerül a keretek közé.

8. Gravírozott éjszakai fény
Ha már a képkereteknél tartunk, a Light Affection kínálatában kapható fotóból kiszűrődő éjszakai fényre is nemet kell mondanunk. Ez ugyanis semmi más, mint egy gravírozott kép háttérvilágítással. Noha Kate Hudson számára kiváló ötletnek bizonyul a vésett Melanie Griffith, az átlagos édesanyák még nem rendelkeznek hendikeppel, mert nem ment át rajtuk fél Hollywood.

7. Bébiétel készítő
A Beaba Babycook nevet viselő bébiétel masina a Williams-Sonoma listáján szerepel ideális ajándékötletként. Noha nagyon helyes és high-tech cuccról van szó, de tényleg azt az üzenetet szeretnénk átadni, hogy: „legyél még többet a konyhában, és gyártsál még több fura állagú ételeket egy 140 dolláros miniturmix segítségével”?

6. USB-s bögre
Először is, nem árt kétszer meggondolni, mielőtt bármilyen USB-s kütyüre esik a választásunk. Noha ezekben semmi különleges nincs, mégis olyan idegennek tűnhetnek az anyukáknak. A Popgadget ötlete az USB-s utazóbögrével sem a legjobb elgondolás, a végeredménye úgyis a karácsonyi továbbajándékozás lenne…

5. Mikrohullámú sütő
A Yahoo Tech ajánlása szerint az iWave Cube Personal Microwave kifogástalan választás lehet az anyánk számára. Szerintük tökéletes a vendégszobába, vagy az édesanya irodájába, ha ő megrögzött mikrós popkorn evő, szerintünk meg az anyáknak bőven elég a konyhában meglévő darab, és korántsem szeretnének egy hordozható minikészüléket, amelybe ráadásul épphogy elfér egy zacskó pattogatott kukorica.

4. Könyv az internetről
Félreértés ne essék, a könyv a lehető legjobb ajándék, de bármilyen ünnepre egy internetes kalauzt ajándékozni, az egyet jelent azzal a kijelentéssel: „utálom, hogy folyton a netes problémáiddal piszkálsz, tanuld meg, mi hogyan működik, és hagyjál már ezzel”. Ez nem jelenti azt, hogy nem jönne jól egy ilyen könyv neki, de inkább egy órákig tartó telefonos segítség után adjuk át, mintsem ajándék mögé bujtassuk.

3. Bevásárlólista készítő
A Kaboodle a SmartShopper Grocery List-et ajánlja. Ez egy falra szerelhető eszköz, amelynek elég bediktálni, mit is szeretnénk venni a boltban. Vásárlás előtt egyszerűen csak ki kell nyomtatni a napok óta telítődő listát, és mehetünk is utunkra. A probléma a használhatóságában rejlik. Anyuka ugyanis a kád sikálása közben tapasztalja, hogy elfogyott az ultra, és nem fog az előszobába rohanni, hogy bemondja a gépnek. Aztán mire végez, levezette a feszültséget, és elfelejtette a surolószer-hiányt. Az árát tekintve pedig szívesebben költenék magukra a nők ezt az összeget.

2. Túlfeszültség védős elosztó
Az L.A. Splash szerint a legjobb ötlet egy villám és túlfeszültségvédős hálózati elosztó lehet, hiszen az anyák amúgy is mindig a biztonságra törekednek, ezért ezt imádni fogják. Vannak olyan fejlett elosztók, amelyek az áramingadozást, a túlfeszültséget, és többek között az elektromágneses zavaróhatást is orvosolják. És most hunyjuk be a szemünket, és képzeljük el, amint virág helyett egy elosztót csomagol ki mamika…

1. Tömegcsökkentők
A Wal-Mart arra számított, hogy a Wii Fit lesz az Anyák napja szenzációja. De gondoljunk csak bele, mit mondunk ezzel a szuvenírrel? Örök igazság ugyanis, hogy soha ne adjunk tömegcsökkentésre alkalmas dolgot ajándékba. Lehet, hogy édesanyánk amúgy szemet vetett volna egy Wii Fit-re, de sértődöttségében az ajándékba kapott darabot évek múlva fogja csak használni.

Ezzel nem azt állítjuk, hogy semmit nem érdemes a virágon kívül átadni. Vannak olyan kütyük, amik kifejezetten jól jöhetnek: nincs semmi baj az MP3 lejátszóval, egy új digitális kamerával, vagy egy jó kis órával…



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés