Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a környezetbarát Post-it!

Smart home

Itt a környezetbarát Post-it!

A jó példa ragadós.

A 3M kifejlesztette a mindennapi használatban igen elterjedt Post-it termékcsalád környezetbarát változatát. A Green Line elnevezésű termékek újrahasznosított papírból, csökkentett festéktartalommal készülnek. A jegyzettömbök nincsenek egyenként celofánba csomagolva, kartonburkolatukat szintén újrahasznosított papírból, csupán egyetlen színnel nyomva gyártják. A lapocskákat úgynevezett „torony” kivitelben hozza forgalomba a cég, és – éppen a csomagolóanyag-szükséglet mérséklése miatt – csak 16-24 tömbös kivitelben, kizárólag irodaszer ellátókon keresztül lesznek beszerezhetők.

A 3M hazai leányvállalata együttműködést kötött az Első Magyar Karbonsemlegesítő Intézet Nonprofit szervezettel (EMAK Intézet), mely szerint bármely Green Line torony kiszerelés vásárlója 100 forinttal támogatja a 3M és az EMAK Intézet közös faültetési programját. Az EMAK Intézet a globális klímaváltozás hatásainak mérséklésére többek között faültetési akciókat szervez, melyekhez hazánkban őshonos fákat és cserjéket használnak fel. A vásárlók javaslatot tehetnek a lakó vagy munkahelyi környezetükben lévő elhanyagolt zöldterület fejlesztésére, melyet a fatelepítést irányító szakértők figyelembe vesznek. A 2008. április 1. és december 31. között összegyűjtött pénz felhasználásáról, a fásítandó területek kiválasztásáról 2009. januárjában döntenek, a faültetés 2009. tavaszán lesz.

Az új termékről Kanizsai Róbert, a 3M hazai leányvállalatának társadalmi felelősségvállalását is koordináló vezetője elmondta: A Post-it világszerte a 3M egyik legfontosabb, stratégiai márkája, ugyanakkor egyike azon termékeknek, melyekkel a legszélesebb közönség is naponta találkozik. Kézenfekvő, hogy a cég társadalmi felelősségvállalása ezt a terméket is érintse, miközben a vállalat minden tevékenységében törekszik a környezetterhelés minimalizálására. A cég „zöld” elkötelezettsége nem csak a gyártás során, de a helyi faültetési akcióval is hozzájárul a mindennapi CO2 kibocsátás csökkentéséhez – fogalmazott a vezető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés