Connect with us

Hirdetés

technokrata

Úszó erődök lepik el a vizeket

Smart home

Úszó erődök lepik el a vizeket

Ha a jégsapka megolvad…

Egyes becslések szerint a szén-dioxid kibocsátás 40 százalékáért a fosszilis alapú áramtermelést okolhatjuk – nem véletlenül, hiszen megközelítőleg 27 milliárd tonna az emberiség különböző tevékenységeihez kapcsolódó szén-dioxid kibocsátás évente. Vagyis még a legnagyobb vulkán sem lenne képes ilyen mértékű CO2 termelésre. A jó hír, hogy késleltethetjük a káros és fenyegető folyamatot, ám ha a globális felmelegedés gyorsabbá válik, a hósapkák megolvadnak. A déli sarkról becsurgó olvadt jég megemeli az óceánok szintjét, a nagyméretű áradás pedig városokat önthet el – nem csak a híres európai, tengerszint alá építkezőket, hanem az olyanokat is, mint New York, vagy Tokió.

Katasztrófa terv márpedig kell, az egyik ilyen ötlet a Waterstudio víz felszínén lebegő kétszintes lakásain is túlmutat. Az elképzelés szerint ugyanis jóval egyszerűbb mindjárt egy egész várost úsztatni a megnövekedett mennyiségű víz felszínén, ami lényegében nem más, mint egy óriási, civilek lakhatási és túlélési céljaira tervezett repülőgép hordozó.

Az anyahajón 18 ezer különböző egység kerülne kiépítésre, áruk a 18 ezer dollártól 2,5 millió dollárig terjed. Ezek között találunk 2.400 szabadidős tevékenységre szolgáló helyet, 3 ezer kereskedelmi egységet, 10 ezer hotel férőhelyet, és kaszinókat, míg az oktatási kapacitásról kevés adat áll rendelkezésre. Milyen jó is itt, a Kárpát-medencében…



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés