Connect with us

technokrata

8 megapixeles, parányi, divatos és olcsó

Smart home

8 megapixeles, parányi, divatos és olcsó

A Casio leleplezte legfrissebb, Exilim sorozatú digitális fényképezőgépét.

Az ultra-kompakt kategóriában hadrendbe állítandó, Casio Exilim EX-Z9 típusjelzésű újdonság 92 milliméter magas, 55 milliméter széles és 23 milliméter vastag, miközben tömege alig 123 gramm. A számos különböző divatos színváltozatban (fekete, ezüst, rózsaszín, narancssárga) készülő fényképezőgépben egy 8,1 megapixeles, CCD technológiájú képérzékelő kapott helyet, melynek segítségével maximum 3.264×2.448 képpontos felbontásban fotózhatunk, ha pedig videózni támad kedvünk, akkor a szokásos VGA (640×480 pixel) mód mellett akár egy 848×480 pixeles ˝wide˝ üzemmód is választható.

A hátfalat egy 2,6 colos képátlójú folyadékkristályos kijelző uralja, melynek felbontása nem túl nagy, mindössze 114 ezer pixel. Az elkészült felvételek egyrészt a 18 MB-os integrált memóriában, másrészt pedig a bővítőslotba helyezett SD, SDHC, illetve MMC memóriakártyákon tárolhatók el. A PictBridge kompatibilis és USB interfészes készülék optikai zoomja maximum háromszoros nagyításra képes, makró módban pedig 15 centiméteres távolságból is éles képek készíthetők vele.

A legfrissebb trendnek megfelelően ebből a Casio-ból sem hiányzik az arcfelismerő funkció (Face Detection) és az elektronikus képstabilizátor (Anti Shake DSP), a kezdő felhasználók pedig minden bizonnyal örömmel fogadják majd a nem kevesebb mint 23 különböző gyári témabeállítást. A fényérzékenység ISO64 és ISO1600 között állítható, ezenkívül pedig említést érdemel még a négyszeres digitális zoom, az 1/2 és 1/2000 másodperc közötti zársebesség, a sorozatfelvevő képesség, illetve a manuális fehéregyensúly állítási lehetőség. A Casio Exilim EX-Z9 kezdőára várhatóan 30 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin