Connect with us

technokrata

Házi mozi rendszer – vezetékek nélkül

Smart home

Házi mozi rendszer – vezetékek nélkül

Már Magyarországon is kapható a világ első vezeték nélküli házi mozi rendszere.

A digitális vezeték nélküli technológiák fejlesztője és gyártója elegánsan oldotta meg a házi mozi rendszerek esztétikájának és vezetékeinek problémáját. A Neosonik a tavalyi CES kiállításon mutatta be vezeték nélküli házi mozi rendszerét, mely képes CD minőségű hangot és HD képet továbbítani, és kezelni vezetékek nélkül.

A házi mozi rendszerek nem csupán teljesítményük miatt kedveltek, de sok otthon vagy helység díszei is egyben, így az élményen sokat rontottak a házi mozi rendszer kötelező tartozékai, a vezetékek és a hálózati kábelek. Eddig a gyártók két megoldást kínáltak a vezetékek számának csökkentésére: virtuális háttér rendszert gyártottak, mely csak egy vagy két hangszórót támogatott (plusz egy mélyhangszórót), vagy vezeték nélküli hátsó hangszóró modult ajánlottak, mely nem igényelt kábelt a hangszóróhoz, viszont továbbra is szükség volt néhány kábelre. Azonban valódi vezeték nélküli rendszer a Neosonik megjelenéséig nem létezett.

A Neosonik megoldása száműz minden kábelt és vezetéket, ami egy házi mozi rendszerrel jár. A hangfalak elhelyezésekor nem szempont többé, hogy a kábeleket más bútorral, berendezéssel takarjuk el, ugyanis teljesen kiiktathatók a helységből. A rendszer szíve egy A/V kezelő több analóg és digitális bemenettel (beleértve HDMI 1.3 portot is). Minden A/V szabvány támogatásához a kezelő képes vezeték nélkül is továbbítani az 5.1 csatornás hangot is minden hangszóró párhoz a rendszerben. Ennél még meggyőzőbb, hogy a kezelő vezeték nélkül továbbítja a HD videotartalmat a HDTV HDMI portjához csatlakoztatott adapterhez. A Neosonik házi mozi rendszer nem csupán kiváló CD minőségű hangot és HD képet kínál, de ez az első olyan eszköz, mely kombinálja a hang és kép vezeték nélküli átvitelét, lejátszását is. Egyetlen vezetékre van szükség csupán: a rendszert csatlakoztatnunk kell a hálózathoz biztosítva a tápellátást.

A Neosonik a technológia továbbadását tervezi más gyártók számára, és reméli, hogy hamarosan olyan általánosan elfogadott és alkalmazott szabvány lehet belőle, mint a Wi-Fi vagy DVD.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin