Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túlélés: RFID, GSM és GPRS technika együtt

Smart home

Túlélés: RFID, GSM és GPRS technika együtt

Ki ellenőrzi a segélyszállítmányokat?

Az SIS komplett megoldást kínál katonai és segélyszervezeteknek a küldemények és áruk folyamatos nyomom követésére és azonosítására az eredeti megrendeléstől a rendeltetési helyre való megérkezésükig, és vissza a raktárba. Ezen kívül egy korai figyelmeztető rendszer garantálja, hogy a kívánt segélyszállítmány a rendeltetési helyen azonnal működni is fog. A komplett IT megoldás az első a maga nemében, amely egy SAP-alkalmazást integrál RFID, GSM és GPRS technikával.

A nemzetközi segélyszállítmányokat különlegesen bonyolult logisztikai követelmények jellemzik. A fő raktár ütemezi és vezényli a kezdő és követő szállításokat. Megrendeli a szükséges árukat; érkezteti, raktározza és csomagolja azokat, meghatározza a szállítási útvonalat és konténerekbe rakva kiszállítja a küldeményt. A távoli segélyszemélyzet munkáját megkönnyítendő, a központnak folyamatosan ismernie kell a küldemény pillanatnyi helyét, azaz hogy még úton van, avagy már megérkezett a rendeltetési helyére, készen a szétosztásra, terítésre. A Siemens új megoldása nyújtja mindezen információt, amelynek percre kész generálásában és továbbításában szerepet kapnak az RFID, GSM és GPSR technikák, gondoskodva arról is, hogy az SAP alkalmazás hozzáférjen ezekhez meghatározott interfészeken keresztül.

Berakodáskor a szállítmányt tételeihez erősített RFID címkék segítségével leget ellenőrizni, hogy azt rakodják be, ami a rendelési listán van, a szállító konténerhez pedig egy GPS/GPSR modult erősítenek. A légiút során ez a modul rendszeresen jelenti a konténer pillanatnyi pozícióját és állapotát a küldő raktár és a rendeltetési hely számára egyaránt, csakúgy, mint a megérkezésről szóló jelentést. Így azt is lehet tudni, hogy a küldemény hiánytalanul megérkezet, avagy esetleg pótrendelésre van szükség. A helyszíni figyelmeztető rendszer hőmérséklet-detektorok segítségével azt is jelzi, ha a megérkezett szállítmány túlmelegedése fenyeget. Ha a küldemény például valamilyen gépezet volt, akkor megérkezéskor az installáló technikus is értesítést kap, illetve ha a gépre már nincs szükség, a hazaszállítást ugyanaz a technika segít lebonyolítani.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés