Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokkoló ébresztés

Smart home

Sokkoló ébresztés

Ettől még a halottak is felkelnek…

Kiben kelt kellemes érzést ébresztőórájának hangja, ki az, akit melegséggel tölt el a reggeli ébresztés? Ezek igazán felérnek egy lottó ötössel, hiszen legtöbbünk szája sírásra görbül, mikor az óra hajnalban elűzi álmunkat.

Pedig gyakran éjszakába nyúlóan dolgoznak az informatikusok, számukra sem uborkaszezon, sem munkaszüneti nap nincs, supportnak mindig lennie kell. Pedig az alváshigiéniás előírások betartása fontos, mivel az emberi szervezet 24 órás alvás-ébrenlét ritmus szerint működik, melyet egy belső, úgynevezett circadián óra működtet. A belső óra működése ciklikusan befolyásolja a testhőmérséklet alakulását, hormonműködéseket, a szívfrekvenciát és egyéb testi folyamatokat, ráadásul a szervezet számára oly fontos melatonin nevű hormon éjszaka, sötétben – tehát amikor alszunk – termelődik.

Nem csoda, hogy sokunkat még az ágyúlövés sem ébresztene fel reggelenként. Nekünk találták ki kényeztetésképpen azt az újfajta ébresztőórát, mely nem csak sokkol, de olykor még percekre süketséget is okoz. Tény, hogy van kellemesebb, de nincs hatásosabb ébresztő, mint egy órára szerelt tűzriasztó, ha csörömpölni kezd…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés