Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mini kémkamerák – ahol nem is sejtenénk

Smart home

Mini kémkamerák – ahol nem is sejtenénk

Gyanús lehet egy csomag rágógumi is…

A mai világban kétféle ember létezik: aki megfigyel, és akit megfigyelnek. Már nem sokkal a születés után szívesen bedrótozzuk a gyerekszobát, kamerákkal és mikrofonokkal vesszük körül csemetéinket, hogy még időben riasszanak, ha baj történik – lelkiismeret letudva. Az más kérdés, hogy kevés szülő fejleszti magát tovább, és készül fel olyan esetekre is, amikor az a bizonyos riasztó megszólal… Aztán a bébiszitter után leskelődünk, hogy mit csinál éppen a gyerekekkel, vagy éppen a férjünkkel. Figyelnek minket az áruházakban, parkolókban, tömegközlekedési eszközökön, utcán, munkahelyen, bankban, orvosnál – és még ki tudja hol?

Higgyük el, a legtöbb férj (és bébiszitter) már ismeri a plüssmacik és virágcserepek feladatát a hálószobában, és máris lebuktunk, ha megpróbáljuk ezeket a tárgyakat, mondjuk, a hitvesünk autójában elhelyezni. A tapasztalt hölgyek már gyanakodva ülnek be olyan járműbe, ahol plüsspaci figyel a kesztyűtartó felett. Tehát, ha házi jamesbondoskodásba kezdünk, igazán mini kémkamera nélkül neki se álljunk. Hogy mennyire legyen mini? Egy csomag rágógumi méretű körülbelül megfelelő lesz. Létezik, találtunk is ilyet!

Dörzsölhetjük a kezeket, a Chinavasion oldalán 102 dollárért bárki hozzá juthat a konkrét kamerához, de „mini interview recorder” név alatt számos változata fut.

A szóban forgó kémeszköz hangot és képet is rögzít, automatikusan folytatja a felvételt, ha megtelt a 2 GB-os memóriája, amit egy behelyezett microSD kártya biztosít, mivel sajátja nincs. Kapcsolója rögzíthető, így véletlenül sem áll le a felvétel. Hang esetében 1-2 méter távolságban működik, képanyag begyűjtése esetén ne lépjünk túl a 2-3 méternél. A 73x20x11 milliméteres eszköz 3GP formátumban, 176 x 144 pixeles felbontásban rögzít. USB porton tölthető lítiumion akkumulátora kétórás üzemidőt biztosít.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés