Connect with us
Hirdetés

technokrata

Ultranagy térerő kövérek

Smart home

Ultranagy térerő kövérek

Hetvencentis mágnesnyílás 3 Teslás rendszerben.

A Siemens Orvostechnika (Medical Solutions, Med) ágazata ismét új mérföldkövet helyezett el a diagnosztikai képalkotás fejlődési útján. Magnetom Verio mágnesrezonanciás (MR) rendszere a 3 Tesla ultra nagy térerőt a páciens érdekében 70 cm-es nyílás-átmérővel kombinálja. (Utóbbit először a 2004-ben bemutatott Magnetom Espree rendszerében valósította meg – korábban 60 cm-es volt a standard nyílás-átmérő.) A Magnetom Verio a TIM (Total Imaging Matrix) technikával egészíti ki mindezt. Eredőként az új típust kiváló képminőség, magas fokú diagnosztikai képesség és kivételes páciens-kényelem jellemzi. A TIM technika pedig egyszerűsíti a vizsgálat munkafolyamatát és megnöveli az elvégezhető vizsgálatok számát.

A Magnetom Verio a legrövidebb (173 cm) a jelenleg létező 3T térerejű rendszerek között, ami azt jelenti, hogy a páciens számára kényelmesebb, hiszen a feje és a lába a legtöbb vizsgálat során kívül maradhat az „alagúton”. A 70 cm-es nyílás-átmérő mellett a páciens szeme és a mágnes (az alagút fala) között átlag 30 cm-es távolság adódik, ami csökkenti a klausztrofóbia-érzetet, illetve elvégezhető kifózisban (kóros gerincgörbületben) vagy fájdalmaktól szenvedő, mozgásukban korlátozott, elhízott betegek, valamint gyermekek vizsgálata is. A gyógyászati segédeszközökre szoruló, intenzív kezelés alatt lévő és intra-operatív vizsgálatra utalt páciensek is hasznát látják a 3T és a nagy nyílás kombinációjának. A nagyobb nyílásban a vizsgált személy kevésbé fészkelődik, így a képminőség még jobb lehet.
A munkafolyamat a TIM technikának köszönhetően lényegesen hatékonyabb. Ugyanis a TIM lehetővé teszi akár 102 szorosan egymáshoz illeszkedő mátrix-tekercs elem és akár 32 független rádiófrekvenciás csatorna kombinációját. A TIM-mel rendelkező Magnetom Verio ezért rendkívül pontos képalkotást biztosít egyes szervekről, csakúgy, mint a teljes testről. A felvétel ideje drasztikusa lerövidül, mivel minden szeletben egyidejűleg történik a képalkotás. Bonyolult vizsgálati alkalmazásokat is rutinszerűen lehet elvégezni, pl. a syngo DTI (Diffusion Tensor Imaging) felhasználói felület komplett 3D nézeteket képes előállítani idegrostokról néhány gomb megnyomásával.

A berendezés a 173 cm-es hosszának – tulajdonképpen rövidségének – és az 1,5 T berendezésekénél nem nagyobb alapterületének, valamint „mindössze” 6t súlyú mágnesének következtében viszonylag kis ráfordítással installálható. A mágnest nem kell héliummal utántölteni, mivel legkorszerűbb konstrukciójának következtében nem fogyasztja azt. A Magnetom Verio mellett a Siemens-portfolióban egy másik 3T rendszer is található: a Magnetom Trio.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés