Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kis hackelés, és máris megy a DVD

Smart home

Kis hackelés, és máris megy a DVD

Hogyan tegyük DVD-képessé az arra nem alkalmas játékgépünket?

Az újgenerációs konzolok közül a Nintendo Wii játékgépe a legkevésbé funkciógazdag kialakítású. Ez persze nem jelenti azt, hogy a speciális vezérlővel ellátott masina tulajdonosai ne vágynának többre. Hackerek egy csoportja ezért létrehozott egy olyan szoftvert, amivel a módosított Wii eszközökön már lehetőség van DVD-s filmek lejátszására. A Team Symbiote nevű csapat programja a WiiBoss chip által módosított konzolokat teszi képessé erre. A Maxconsole website-on olvasható információk szerint a szoftver akkor válhat működőképessé, ha a felhasználó CloneCD-vel felírja egy optikai lemezre, majd bebootol a moddolt játékgépen.

Nincsenek magukra hagyva azok sem, akik az ilyen barkácsmódszereket nem szívesen alkalmazzák. A Nintendo közlése szerint a hivatalos DVD-lejátszó szoftverfrissítés még az idei év során megjelenik. Közelebbit azért nem árult el erről a távol-keleti vállalat, mert az érdeklődés azért nem akkora mértékű, hogy emiatt sürgetnie kellene programozóit. A Wiit ugyanis többnyire a kezdő játékosok vásárolják, akik nem hogy DVD-lejátszásra, de még modchipre sem vágynak. A DVD-s filmnézés inkább a kis számú, de lelkes „hardvermágus” irányából jelentkező igény.

Eredetileg egyébként még 2006 novemberében ígérte meg a Nintendo, hogy kiad egy olyan firmware frissítést, amivel az optikai meghajtóba helyezett korongokra írt filmek lejátszhatóvá válnak – ám az azóta eltelt közel háromnegyed év alatt sem jutott el idáig. Pedig a feltörekvő piacokon akár egy újabb érvet sorakoztathatna fel a vásárlók szemében maga mellett – a fejlett piacokon ugyanis már olyan szintű a DVD-készülékekkel való ellátottság, hogy ez nem nyom latba a vásárláskor.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés