Connect with us

Hirdetés

technokrata

ColorBoost – élethűbb színek a megjelenítésben

Smart home

ColorBoost – élethűbb színek a megjelenítésben

Az Acer átáll a ColorBoost technológiára.

Az Acer a videoprojektor-gyártók közül az első, aki ezt az új megoldást kínálja DLP projektorok számára. A technológia a színkerék továbbfejlesztett kialakításának, az új nagyteljesítményű képfeldolgozó algoritmusnak, valamint az úgynevezett Advanced Lamp Illumination megoldásnak köszönhetően olyan optimális színteljesítményt biztosít, melyet leginkább az élethű pasztellképekre hangoltak – ezek előfordulása a leggyakoribb az összes alkalmazásnál és képnél. Az Acer hatszegmenses színkereke elsődleges (piros, zöld, kék) valamint másodlagos (cián, sárga és fehér) szegmensekkel is rendelkezik, és kétszeres gyorsasággal hozza létre a színeket a három- vagy négyszegmenses kerekekhez képest, ráadásul gazdagabb színtelítettséget biztosít és megakadályozza a szivárványeffektust.

Az Acer ColorBoost Technology egy olyan fejlett algoritmust rendel hozzá a hatszegmenses színkerekekhez, amely optimalizálja a pasztellszínek megjelenítését, így sokkal természetesebb és realisztikusabb képeket kapunk. Ezen kívül a színkorrigálási funkcióval személyre szabhatjuk az alapszínek árnyalatát, telítettségét és világosságát. Ennek eredményeképpen a színhőmérsékletet és világosságot szabadon lehet növelni és csökkenteni a kép minőségének romlása nélkül.

A speciális hullámhossz-generátor különböző módszerekkel (mint például az alacsony impulzusú, változtatható platform és dinamikus tompítás) egy optimális lámpából különleges hullámhosszt hoz létre, hogy fokozza a világosságot, kontrasztot és fénymélységet és ezáltal természetesebb képet nyújtson.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés