Connect with us

Hirdetés

technokrata

Színes lesz az elektronikus papír

Smart home

Színes lesz az elektronikus papír

Az e-papír körül régóta nagy a felhajtás, az újságok és könyvek jövőjeként fémjelezték, ám az e-book-okhoz hasonlóan eljövetele még várat magára. A technológiában úttörő szerepet játszó vállalatvezetők szerint azonban most változás állhat be.

Világszerte, míg az internetes vállalatok könyvtárak köteteinek százait szkennelik, és teszik online elérhetővé, addig az E Ink Corporation, mely közel tíz éve bukkant fel a Massachusetts-i Technológiai Intézet környékén, látja feltámadását hordozható és hajtogatható kijelzőjének, mellyel úgy lehet bánni, akárcsak egy hagyományos újságpapírral.

Az E-Ink elektronikus tintás kijelző-technológiája a papírhoz hasonló olvasási élményt okoz, úgy, hogy közben az információk bárhol és bármikor elérhetőek. A papír küllemét, formáját és előnyeit nyújtja a széleskörű tervezői szabadsággal, gyártási rugalmassággal, maximális olvashatósággal és hordozhatósággal együtt. Russell Wilcox, az E Ink igazgatója elmondta: „Kilenc különböző cég dobott piacra ezen a technológián alapuló terméket a tavalyi év során.”

A termékek között található a Sony olvasótáblája, melynek fekete-fehér kijelzője a szikrázó napsütésben éppúgy, mint egy homályos szoba legsötétebb sarkában is élvezhetően olvasható – akárcsak egy papírlap – mindez energiazabáló, hátsó megvilágítás nélkül.

Amíg a kijelzők egyre rugalmasabbá és energia-gazdaságossá válnak, az újabb akadályt a monokróm működés jelenti. Emiatt ugyanis kevésbé alkalmasak például videók lejátszására. Lássuk be, ez a hirdetési és fogyasztói piac szempontjából kritikus tényező.

Wilcox elmondta, hogy az E Ink – melynek bevételei az elmúlt három évben évente 200-300 százalékkal emelkedtek – jelenleg egy színes prototípust tesztel. A megjelenés jövőre várható, célja, hogy technológiával álljon az e-magazinok támasztotta kihívások elé.

A vállalat média iránti elkötelezettségét mutatja, hogy elnöke Kenneth Bronfin, aki a Hearst Corporation interaktív divíziójának igazgatója. A vállalat 12 napilap, és 19 magazin, köztük a híres Cosmopolitan, kiadója.

James McQuivey, a Forrester Research elemzője szerint az E Ink technológiája csak akkor lesz életképes a tömegek számára, ha továbbfejlesztik a színek világába, és alkalmas lesz videók lejátszására. Ha ez megtörténik, az E Ink kiütheti a folyadékkristályos kijelzőket a sorból, és újraértelmezhetjük azt, amit az olvasásról gondolunk.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés