Connect with us

Hirdetés

technokrata

Perverziót okoznak a játékok

Smart home

Perverziót okoznak a játékok

A fejlesztők a bűnösek – állítja a pápa.

A római katolikus egyház vezetője, Benedek pápa múlt heti beszédében a gyermekek esetében tapasztalható erőszakért és antiszociális viselkedésért egyértelműen az agresszív videojátékokat és az animációs filmeket tette felelőssé. A szentatya kemény szavak intézett a fejlesztőkhöz, akik remekeik révén dicsőítik a gonoszt. Leszögezte: a szórakoztatás nevében készülő minden program és alkotás – beleértve az animációs filmeket és videojátékokat – az erőszakot magasztalja, az antiszociális viselkedést követendő példaként ábrázolja, az emberi szexualitást pedig perverzióvá zülleszti. A pápa szerint a gyermekeket óvni kell a média káros hatásaitól annak érdekében, hogy megmaradjon bennük az emberi méltóság, a házasság és az igaz élet értéke.

Az egyházvezető szavai meghallgatásra találtak: mint ismeretes, az Európai Unióban jelenleg is folyik vizsgálódás az erőszakos játékok következményeiről. A német vezetés épp tanulmányt készíttet a megfelelő európai szabályozás kialakításának érdekében, amelyet az egész Unióra érvényesíteni kíván.

Az agresszív játékok szabályozása az Amerikai Egyesült Államokban sem ismeretlen, ám jelenleg állóvízben van. Eddig a legtöbb állam saját szabályozást igyekezett megvalósítani, azonban szinte kivétel nélkül mind megbuktak az alkotmány-megfelelési vizsgán.

A videojátékokkal kapcsolatba hozott bűncselekmények már nem csak a hatóságok vállát nyomják, a kutatók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a kiváltott hatások iránt. A legújabb kutatások azt mutatják, (mint arról már beszámoltunk) hogy az agyra gyakorolt hatásuk nemcsak mérhető, de olykor maradandó (paranoia) elváltozásokat is okozhat.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés