Connect with us

technokrata

Száznál is több új LG modell: eltűnnek a fehér dobozok

Smart home

Száznál is több új LG modell: eltűnnek a fehér dobozok

A háztartási és elektronikai berendezések egyre inkább az enteriőr részeivé válnak.

A légkondicionálás manapság életünk elengedhetetlen része, amely az utóbbi években, más elektrotechnikai termékekhez hasonlóan óriási fejlődésen ment keresztül. Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy a magastechnológiának köszönhetően, bizonyos betegségektől menekülhetünk meg. Az LG legújabb klímaberendezései antibakteriális légtisztító szűrővel is rendelkeznek.

Mint ismeretes, az LG teljesen megváltoztatta a légkondicionálók hagyományos arculatát. A cég úgy alakította át a háztartási készülékeket, hogy azok megjelenésükkel idomuljanak a nappali bútorzatához, illetve a belső dekorációhoz, így a „fehér doboz” többé nem lesz olyan feltűnő. A vállalat egyébként öt nagyvárosban – New York, Tokió, Milánó, Peking, Szöul – működtet úgynevezett design kutató központot, hogy időben reagálni tudjon a gyorsan változó trendekre. A vállalatóriás kutatóinak figyelme jelenleg egyre inkább az egészségmegőrzés és a természetes design felé fordul.

Az LG ART COOL légkondicionálói különböző színben kaphatók, illetve egyes darabok olyan híres festők klasszikus műveit idézik mint Van Gogh, Sisley, vagy Matisse, aminek köszönhetően a készülékek inkább festménynek tűnnek, mintsem háztartási eszköznek. Ausztráliában egy helyi jellegzetességet, a Sydney Operaházat ábrázoló légkondicionálót bocsátottak piacra. Az iszlám országokat Mekka motívummal díszítő, a brazil piacot pedig focistát ábrázoló légkondicionálóval célozta meg az LG. A vásárlók családi fotójukat is rányomtathatják légkondicionálójukra, így saját igényeknek megfelelően alakítható a készülék. A split-típusú-légkondicionálók 129, illetve 147 mm-es méretükkel a piacon kapható legvékonyabb modellek.

A légkondicionálók átalakítása nem csak az esztétikára korlátozódik. A készülékeket mosható és újra használható félig áteresztő szűrőkkel szerelték fel, így ezeket nem kell évente cserélni, ellentétben a konkurens termékekkel. Az LG légkondicionáló technológiája többek között a Nano Plazma légtisztító rendszernek köszönhetően a legtermészetesebb módon hűt, ezáltal egészségesebb környezetet is biztosít. Az ART COOL légkondicionálók Multi Power System (MPS) rendszerben is alkalmazhatók. Ez a technológia a világon elsőként kombinál több kompresszort egy hűtőkörön belül, így akár 70%-kal kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos egykompresszoros modellek.

2007-re vonatkozóan az LG nemrég 103 új modellt mutatott be, melyek számos olyan egészségmegőrző tulajdonsággal büszkélkedhetnek. A készülékekben megtalálható az cég „Purifying Care System” légtisztító rendszere, számos szűrő a fehéraranytól a catechinig, HEPA (high efficiency particulate air) és nem hiányzik a palettáról a fotokatalizátor sem, amelynek feladata a levegőben található formaldehidek és más káros, gáznemű szerves anyagok vízzé és szén-dioxiddá történő lebontása. Az LG légkondicionálói automata portalanító és sterilizáló szárító funkciókkal is rendelkeznek, hogy szenny- és pormentesen tartsák a készülék belsejét. A portalanító funkció naponta kipucolja a szűrőkben megszorult porrészecskéket és tisztán tartja a készüléket. Az automata sterilizáló szárító funkció fertőtleníti a hőcserélő belsejét és a kondenztálja felületét, valamint lenyűgöző módon 99,9%-ban távolítja el a penészt és a baktériumokat.

Az LG új légkondicionálói már kaphatóak Koreában és hamarosan világszerte is elérhetőek lesznek.

Idén az LG 60%-ra tervezi növelni a tengerentúli gyártási kapacitását, és a célja 16 millió légkondicionáló készülék előállítása. A cég tengerentúli gyártási kapacitása 2006-ban 55% volt, 14.8 millió légkondicionálóval. Az LG hat darab, kifejezetten légkondicionáló rendszerekre specializált Kutató-fejlesztő Központot működtet világszerte, és 2010-ig növelni fogja ezek számát. A hat központ Koreában, Észak-Amerikában, Kínában, Ázsiában és a FÁK-ban működik.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin