Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új DVD kamerák – kell ennél több?

Smart home

Új DVD kamerák – kell ennél több?

Újabb, DVD-re dolgozó Canon videokamerák tűntek fel a színen.

A DC210 és DC211 videokamerák nagyteljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral rendelkeznek, melyet még a HD formátumú XL H1 számára fejlesztettek ki a Canon mérnökei. A kamerák egy kézzel is könnyen kezelhetőek, az új ˝Gyorsindítás˝ funkció bekapcsolás után azonnal felvételképes állapotba hozza a készülékeket, a menürendszer kezelésében pedig a kisméretű joystick segít.

Nagyteljesítményű zoom objektívek
A DC210 és a DC211 is a piacon jelenleg elérhető legerősebb nagyítást kínálja. A felhasználó távoli témákról is kiváló felvételt készíthet a képminőség romlásának veszélye nélkül – de az 1000-szeres digitális zoom is rendelkezésre áll. Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulását, amely főleg az erős nagyítással történő videofelvételek esetén okozhat problémát.

Egykezes kamerakezelés, ˝Gyorsindítás˝ funkció
A kamera vezérlőelemeit optimálisan helyezték el a kameravázon – a kisméretű joystick a készülék hátoldalán pontosan a hüvelykujj alá esik, és többek között a beállítások kiválasztására, valamint a menükben való navigálásra használható. Mindkét kamera rendelkezik a Canon új ˝Gyorsindítás˝ elnevezésű funkciójával. A videokameráknak a bekapcsolás után általában néhány másodpercre szükségük van ahhoz, hogy felvételre készen álljanak. A ˝Gyorsindítás˝ gomb segítségével azonban a Canon új videokamerái szinte azonnal felvétel módba kapcsolhatók. A külön kijelölt ˝Gyorsindítás˝ gombbal először ˝Készenléti mód˝-ba kapcsolhatjuk a kamerát – ezzel energiát takaríthatunk meg – majd a gomb újbóli megnyomása után a készülék körülbelül egy másodperc alatt felvételre készen áll. E funkciónak köszönhetően rögzíthetünk olyan eseményeket is, amelyekről egyébként lemaradnánk – például gyermekünk első lépései, vagy futballmeccs esetén a győztes gól.

DIGIC DV II
A DIGIC DV II processzort először a HD sorozat csúcsmodelljébe, az XL H1-be építette be a Canon. A nagyfelbontású HD-képadatok feldolgozására kifejlesztett ultragyors áramkört ma már a Canon több kamerájában is megtaláljuk. Az osztott utas feldolgozásnak köszönhetően a videó- és fénykép-jeleket a processzor külön-külön dolgozza fel, így optimális színvisszaadást biztosít mindkettő számára.

Nagyobb rögzítési kapacitás
A kétrétegű (Dual Layer) lemezekkel (DVD-R DL) való kompatibilitás hosszabb rögzítési időket tesz lehetővé – egyetlen DVD lemezre akár 108 perc anyag is rögzíthető, így kevesebbszer kell megszakítani a felvételt.

Valódi széles formátum
Az új kamerákat a széles formátumú videók rögzítésére optimalizálták – de természetesen lehetőség van 4:3 formátumban való rögzítésre is. A 2,7 colos LCD és a 0,27 colos 16:9-es színes elektronikus kereső lehetővé teszi, hogy a videót széles formátumban követhessük és játszhassuk vissza. A DVD lezárása után az elkészült lemez azonnal megtekinthető egy DVD lejátszón.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés