Connect with us

technokrata

Canon DVD videokamerák – kezdőknek

Smart home

Canon DVD videokamerák – kezdőknek

A Canon két, főként kezdőknek szánt modellel bővítette DVD-s videokameráinak választékát.

A széles formátumú videókat rögzítő DC230, DC220 modelleket nagyteljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral építették, amelyet még a HD (nagyfelbontású) kamerák számára fejlesztett ki a Canon. A felhasználóbarát funkciók között megtaláljuk a ˝Gyorsindítás˝ gombot, valamint a joystickkel navigálható intuitív menürendszert. Mindkét kamera felkínálja az állókép-rögzítés lehetőségét is, az elkészült képeket pedig a memóriakártyára is írhatjuk, a DC230-as pedig megapixeles felbontású képérzékelővel is rendelkezik.


Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulását, amely főleg az erős nagyítással történő videofelvételek esetén okozhat problémát.A fejlesztők mindkét modellt a széles formátumú videók felvételére optimalizálták. A szintén széles formátumú 2,7 colos LCD és a 0,27 colos 16:9 színes elektronikus kereső lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a felvétel és a lejátszás során is ugyanabban a méretben tekintse meg a filmet, mint ahogyan az egy széles formátumú tévén meg fog jelenni. A DVD lezárása egyszerű folyamat, amely után a korongon található felvételek azonnal megtekinthetőek egy DVD-lejátszóval. Mindhárom kamera átkapcsolható normál 4:3 szabványú felvételi módra is.

A kamera vezérlőelemeit optimálisan helyezték el a kameravázon – a kisméretű joystick a készülék hátoldalán pontosan a hüvelykujj alá esik, és többek között a beállítások kiválasztására, valamint a menükben való navigálásra használható.

A DIGIC DV II processzort először a HD sorozat csúcsmodelljébe, az XL H1-be építette be a Canon. A nagyfelbontású HD-képadatok feldolgozására kifejlesztett ultragyors áramkört ma már a Canon több kamerájában is megtaláljuk. A DIGIC DV II fejlett zajszűrési technológiájának eredményeként a képek tisztábbak és élesebbek, a videók és a fényképek is élénkebb színűek. Az osztott utas feldolgozásnak köszönhetően a videó- és fénykép-jeleket a processzor külön-külön dolgozza fel, így optimális színvisszaadást biztosít mindkettő számára.

A processzor segítségével a DC230 és a DC220 modellekkel a videó rögzítése közben is készíthetünk fényképeket, anélkül, hogy a képminőség romlana. A kétrétegű (Dual Layer) lemezekkel (DVD-R DL) való kompatibilitás hosszabb rögzítési időket tesz lehetővé – egyetlen DVD lemezre akár 108 perc anyag is rögzíthető, így kevesebbszer kell megszakítani a felvételt.Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin