Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon DVD videokamerák – kezdőknek

Smart home

Canon DVD videokamerák – kezdőknek

A Canon két, főként kezdőknek szánt modellel bővítette DVD-s videokameráinak választékát.

A széles formátumú videókat rögzítő DC230, DC220 modelleket nagyteljesítményű 35-szörös optikai zoommal, és azzal a DIGIC DV II processzorral építették, amelyet még a HD (nagyfelbontású) kamerák számára fejlesztett ki a Canon. A felhasználóbarát funkciók között megtaláljuk a ˝Gyorsindítás˝ gombot, valamint a joystickkel navigálható intuitív menürendszert. Mindkét kamera felkínálja az állókép-rögzítés lehetőségét is, az elkészült képeket pedig a memóriakártyára is írhatjuk, a DC230-as pedig megapixeles felbontású képérzékelővel is rendelkezik.


Az elektronikus képstabilizátor (EIS) kompenzálja a kamera bemozdulását, amely főleg az erős nagyítással történő videofelvételek esetén okozhat problémát.A fejlesztők mindkét modellt a széles formátumú videók felvételére optimalizálták. A szintén széles formátumú 2,7 colos LCD és a 0,27 colos 16:9 színes elektronikus kereső lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a felvétel és a lejátszás során is ugyanabban a méretben tekintse meg a filmet, mint ahogyan az egy széles formátumú tévén meg fog jelenni. A DVD lezárása egyszerű folyamat, amely után a korongon található felvételek azonnal megtekinthetőek egy DVD-lejátszóval. Mindhárom kamera átkapcsolható normál 4:3 szabványú felvételi módra is.

A kamera vezérlőelemeit optimálisan helyezték el a kameravázon – a kisméretű joystick a készülék hátoldalán pontosan a hüvelykujj alá esik, és többek között a beállítások kiválasztására, valamint a menükben való navigálásra használható.

A DIGIC DV II processzort először a HD sorozat csúcsmodelljébe, az XL H1-be építette be a Canon. A nagyfelbontású HD-képadatok feldolgozására kifejlesztett ultragyors áramkört ma már a Canon több kamerájában is megtaláljuk. A DIGIC DV II fejlett zajszűrési technológiájának eredményeként a képek tisztábbak és élesebbek, a videók és a fényképek is élénkebb színűek. Az osztott utas feldolgozásnak köszönhetően a videó- és fénykép-jeleket a processzor külön-külön dolgozza fel, így optimális színvisszaadást biztosít mindkettő számára.

A processzor segítségével a DC230 és a DC220 modellekkel a videó rögzítése közben is készíthetünk fényképeket, anélkül, hogy a képminőség romlana. A kétrétegű (Dual Layer) lemezekkel (DVD-R DL) való kompatibilitás hosszabb rögzítési időket tesz lehetővé – egyetlen DVD lemezre akár 108 perc anyag is rögzíthető, így kevesebbszer kell megszakítani a felvételt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés