Connect with us

Hirdetés

technokrata

Imádjuk az LCD TV-ket

Smart home

Imádjuk az LCD TV-ket

A folyadékkristályos televíziók még a korábbi listavezetőt is letaszították az idei vásárlási toplista éléről.

2006 karácsonyán új király született – az eladási listák élére az egyre kedveltebbé váló folyadékkristályos kijelzővel bíró televíziók kerültek. Az NPD Group felmérése szerint ezzel a korábbi nagy kedvenc digitális fényképezőket is sikerült felülmúlniuk – az elmúlt egy-két évben ezek az elektronikai készülékek voltak a leginkább keresettek a karácsonyi vásárlások alkalmával. És habár 2003 és 2005 között a fényképezőgépek uralták ezt az időszakot, tavaly az Egyesült Államokban „mindössze” 825 millió dolláros forgalmat hoztak a kiskereskedők részére – az LCD TV-k ezzel szemben 925 millió dolláros értékben találtak gazdára december 24-e előtt.

Ennek oka az általunk is már többször megírt árcsökkentés. Az LCD TV-k ára ugyanis az elmúlt egy évben 20-30 százalékkal esett, ezzel pedig a prémium kategóriából a középréteg által is megvehető szintre került a készülékek zöme. Nem meglepő tehát, hogy csupán az észak-amerikai piacon mintegy 1,3 millió készülék talált gazdára. Érdekesség, hogy habár az eladott fényképezőgépek darabszáma 20 százalékkal emelkedett (4,5 millióra) a 2005-ös hasonló időszak adataihoz képest, ez árbevétel tekintetében mindössze 2 százalékos bővülést jelentett. Ez azt mutatja, hogy a digitális fényképezőgépek ára is komolyan mérséklődött (átlagosan 15 százalékkal) a korábbiakhoz képest.

A LCD TV-k és a digitális fotomasinák után a harmadik legkedveltebb elektronikai eszköz a most elmúlt karácsonyi bevásárlási időszakban a notebook számítógépek voltak, melyek majdnem beérték a második helyezettet. Az USA-ban mintegy 810 millió dollárt költöttek a hálaadás és a karácsony közötti öt hét alatt hordozható komputerre; ezzel durván 1 millióval nőtt a laptopok száma az Egyesült Államokban. A negyedik helyre a digitális médialejátszók kerültek, 720 millió dolláros és 5 millió darabos forgalommal.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés