Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mesterségesen magasan tartott LCD árak

Smart home

Mesterségesen magasan tartott LCD árak

Kartellben az LCD-gyártók?

Tegnap írtunk arról, hogy a Sony Electronics elnöke, Stan Glasgow szerint az LCD televíziók árának esése túlságosan gyorssá vált. Ehhez képest most arról kell beszámolnunk, hogy Japánban vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy a nagy elektronikai gyártók vajon árkartellbe tömörültek-e. Igaz, a hatóságok nem a mostani helyzetet vizsgálják – feltételezések szerint még évekkel korábban alakult ki árkartell (legalább) három cég között. A dél-koreai Yonhap hírszolgáltató szerint 2003-2004 során az LCD-gyártók sokkal jobban ellenőrizték a piacot, mint most.

A mesterségesen magasan tartott LCD árakat a japán Fair Trading Commission kezdeményezte három távol-keleti hardveróriással szemben. A dél-koreai LG.Phillips LCD és a Samsung Electronics mellett a szigetországbeli Sharp triójánál tartanak vizsgálatokat. Még hétfőn közölte az LG.Phillips, hogy a japán kereskedelmi szervezet mellett a hasonló célból működtetett dél-koreai kormányzati szervezet, illetve az Egyesült Államok Igazságügy Minisztériuma is bekapcsolódott a vizsgálatba.

Az LG.Phillips közlése szerint teljes mértékben együttműködnek a hatóságokkal, ahogy a Samsung is hasonlóról számolt be. Azt nem tudni egyelőre, hogy a vizsgálat mikorra hoz eredményt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés