Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Facebook szemüvege érti a beszédet

facebook

Kütyük

A Facebook szemüvege érti a beszédet

A Facebook szemüvege érti a beszédet

Frissítette a Meta (Facebook) a Ray-Ban Stories okosszemüveget, hasznos funkciók érkeztek bele. Érteni fogja például a hangutasításokat.

Nemrég mutatta be a Meta (Facebook) a Ray-Bannel közösen fejlesztett okosszemüvegét, amelynek talán a legfőbb vonzereje, hogy olyan, mint egy hagyományos napszemüveg. Persze jóval többet tud ennél, például lehet vele fotókat és videókat készíteni, fogadni a beérkező hívásokat, sőt a beépített hangszóróknak köszönhetően még különféle műsorokat, zenéket is hallgathatunk a segítségével.

A napokban szoftverfrissítés érkezett az okosszemüvegre, és nem is akármilyen: az update után ugyanis már beszéddel is vezérelhető az eszköz. A beépített hangasszisztens felszólítható, hogy küldjön üzenetet a Messenger használatával, vagy kezdeményezzen hívásokat. A hangsegédet még arra is meg lehet kérni, hogy olvassa fel a beérkezett üzeneteket. A frissítés után a hanglejátszás is beszéddel vezérelhető: ezen a módon ugorhatunk a következő zeneszámra, szüneteltethetjük a lejátszást, szabályozhatjuk a hangerőt – csupán el kell mondanunk, mit is szeretnénk.

Ahhoz, hogy engedelmeskedjen a szóbeli parancsoknak, előbb aktiválni kell a hangsegédet, ami a „Hey Facebook” felszólítással kezdeményezhető. A Meta szakaszosan vezeti be a frissítést, de ígérik, hogy hamarosan minden Ray-Ban Stories tulajdonosnak elérhető lesz. A frissítés letöltése előtt még telepíteni kell a legújabb firmware-t a „napszemüvegre”.

2022-ben egyébként még további frissítések érkeznek az okosszemüvegre – ezt maga Mark Zuckerberg erősítette meg egy Facebook-hozzászólásban.

Forrás: HVG

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés