Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Facebook szemüvege érti a beszédet

facebook

Kütyük

A Facebook szemüvege érti a beszédet

A Facebook szemüvege érti a beszédet

Frissítette a Meta (Facebook) a Ray-Ban Stories okosszemüveget, hasznos funkciók érkeztek bele. Érteni fogja például a hangutasításokat.

Nemrég mutatta be a Meta (Facebook) a Ray-Bannel közösen fejlesztett okosszemüvegét, amelynek talán a legfőbb vonzereje, hogy olyan, mint egy hagyományos napszemüveg. Persze jóval többet tud ennél, például lehet vele fotókat és videókat készíteni, fogadni a beérkező hívásokat, sőt a beépített hangszóróknak köszönhetően még különféle műsorokat, zenéket is hallgathatunk a segítségével.

A napokban szoftverfrissítés érkezett az okosszemüvegre, és nem is akármilyen: az update után ugyanis már beszéddel is vezérelhető az eszköz. A beépített hangasszisztens felszólítható, hogy küldjön üzenetet a Messenger használatával, vagy kezdeményezzen hívásokat. A hangsegédet még arra is meg lehet kérni, hogy olvassa fel a beérkezett üzeneteket. A frissítés után a hanglejátszás is beszéddel vezérelhető: ezen a módon ugorhatunk a következő zeneszámra, szüneteltethetjük a lejátszást, szabályozhatjuk a hangerőt – csupán el kell mondanunk, mit is szeretnénk.

Ahhoz, hogy engedelmeskedjen a szóbeli parancsoknak, előbb aktiválni kell a hangsegédet, ami a „Hey Facebook” felszólítással kezdeményezhető. A Meta szakaszosan vezeti be a frissítést, de ígérik, hogy hamarosan minden Ray-Ban Stories tulajdonosnak elérhető lesz. A frissítés letöltése előtt még telepíteni kell a legújabb firmware-t a „napszemüvegre”.

2022-ben egyébként még további frissítések érkeznek az okosszemüvegre – ezt maga Mark Zuckerberg erősítette meg egy Facebook-hozzászólásban.

Forrás: HVG

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés