Connect with us

technokrata

Egy kínai cég robotunikornissal kívánja meghódítani a világot

xpeng

Kütyük

Egy kínai cég robotunikornissal kívánja meghódítani a világot

Egy kínai cég robotunikornissal kívánja meghódítani a világot

A kínai Xpeng valószínűleg a Boston Dynamics robotkutyáját alapul véve építene egy különleges szerkezetet, ami többféle terepen is képes lenne közlekedni.

Hogy a jövőben milyen szerephez jutnak majd az állatokról mintázott robotok az életünkben, azt egyelőre nehéz lenne megmondani. Az biztos, hogy a koronavírus-járvány miatt Japánban például robotkutyákat adtak azoknak az idős embereknek, akiket a lezárások miatt nem látogathattak meg a családtagjaik. Egy kínai vállalat most ennél is merészebb elképzeléssel állt elő, a célcsoportjuk pedig a gyerekek.

Az elektromos autókat gyártó Xpeng ötlete, hogy egy robotunikornist készítsenek, aminek akár a hátára is felülhetnek majd a legkisebbek. A South China Morning Post beszámolója szerint a négylábú szerkezetbe beépítik majd mindazt a tapasztalatot, amit az autógyártó az önvezető mód és a mesterséges intelligencia fejlesztése terén szerzett, így képes lesz többféle terepen közlekedni, felismerni az előtte lévő objektumokat, és érzelmi reakciókat is ad majd.

Bár részletekbe nem bocsátkozott a Xpeng, a fenti videó alapján olyan, mintha a Boston Dynamics robotkutyája ihlette volna meg a gyártót az unikornis építésénél – amit egyúttal ki is figuráz a vállalat.

A cég a gyártással és az árakkal kapcsolatban sem osztott meg részleteket, de valószínűleg nem lesz egy olcsó darab. A Boston Dynamics robotkutyája például 75 ezer dollárba, vagyis nagyjából 22 millió forintba kerül. És az valamivel kisebb, mint amekkora ez a szerkezet lesz.

Forrás: HVG

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu