Connect with us
Hirdetés

technokrata

Ne keress tovább: ezek a legjobb középkategóriás mobilok karácsonyra!

Kütyük

Ne keress tovább: ezek a legjobb középkategóriás mobilok karácsonyra!

Ne keress tovább: ezek a legjobb középkategóriás mobilok karácsonyra!

Az előző ajánlónkban már kiválasztottunk néhány csúcstelefont karácsonyi ajándék gyanánt, most az megfizethetőbb, közép és felső-közép kategóriából válogattunk:

Sony Xperia X Compact Universe Black Lifestyle 1

Xperia X Compact

Nem mindenki szeretne magának óriás okostelefont, az Xperia X Compact pedig épp ezt az igényt igyekszik kielégíteni. A 4,6 colos HD felbontású kijelzővel, a hatmagos, Snapdragon 650 lapkakészletű processzorral és ujjlenyomat-olvasóval érkező telefon azok választása lehet, akik egy egy kézzel is könnyen kezelhető  telefont szeretnének a pénzükért amely energiaigényes feladatokban sem mond csődöt. A letisztult külsőnek hála az Xperia X Compact egyaránt jó ajándék lehet férfiaknak és nőknek is. Mindkét nem értékelheti a 23 megapixeles kamerát, ezzel akár egy régebbi kompakt fényképezőt is kiválthat a Sony újdonsága. Az Xperia X Compact bolttól függően 110-150 ezer forint körüli áron vásárolható meg, előbbi természetes a bolti, míg utóbbi a gyári garanciás eszközöket takarja.

huaweip9lite2

Huawei P9 Lite

Ahogyan tavaly, úgy idén is elkészítette csúcsmodelljének egyszerűbb kivitelét a Huawei. A P9 Lite az “olcsósítás” során elveszítette ugyan dupla kameráját, de a letisztult formavilág szerencsére megmaradt. Azért más okból sincs ok igazán panaszkodni a készülékre, hiszen négymagos processzorral, Full HD-s kijelzővel és egy 13 megapixeles kamerával szerelték fel a telefont. A kínai gyártó modellje egy- és kétkártyás verzióban is elérhető, az árak 65 ezer forint körüli összegtől indulnak, hivatalos, gyártói garanciával pedig 75-80 ezer forintért vihető haza egy ilyen készülék.

samsung_galaxy_a5_2016_screen_

Samsung Galaxy A5 (2016)

A 2016-os Galaxy A5 azoknak lehet jó döntés, akiknek nincs szükségük a csúcskategória tudására, de egy letisztult, minőségi készüléket vásárolnának a pénzükért. Az 5,2 colos, Full HD felbontású Super AMOLED kijelző mögött egy négymagos processzor, 2 GB RAM és egy 13 megapixeles kamera lapul, azaz a 2016-os A5 távolról sem csúcstelefon, cserébe jóval megfizethetőbb is azoknál. Jelenleg ugyanis már 80 ezer forintért hazavihetünk egy ilyen modellt, de egy gyártói garanciás példány sem több 90 ezernél.

googlenexus5x_big2

LG Nexus 5X

Távolról sem friss telefon a Nexus 5X, hiszen első példányait már több mint egy évvel ezelőtt megvásárolhatták a szerencsés vásárlók. Azóta viszont sokat esett a készülék ára, immár 85 ezer forintért is hazavihető. Ezért a pénzért egy négymagos, Snapdragon 808 lapkakészletű processzort, egy 5,2 colos Full HD felbontású IPS kijelzőt és egy 12,3 megapixeles kamerát tartalmazó telefont vihetsz haza. A puszta hardvernél viszont sokkal fontosabb, hogy a Nexus 5X referenciatelefonnak számít, így még legalább 1-1,5 évig megkapja majd az Android legújabb frissítéseit, legyen szó akár egy biztonsági javításról vagy épp egy új főverzióról.

iphonese

Apple iPhone SE

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a 130-160 ezer forint körüli áron kínált iPhone SE-t sem. A tavalyi iPhone 6S hardverét tartalmazó mobil 4 colos kijelzőjével igencsak aprónak számít a mai piacon, de épp ez, a kis mérete teheti vonzóvá sok felhasználó számára. Emellett az sem elhanyagolható, hogy az erős hardver miatt a 2012-es iPhone 5 külsejébe öltöztetett modell villámgyors, vagyis nem nagyon van olyan feladat, amit ne tudna ellátni. A friss hardver miatt pedig a támogatással sem lesz probléma, az Apple az elkövetkező 2-3 évben biztosan kiadja majd rá az iOS újabb verzióit.

A csúcstelefonokat bemutató ajánlónkat ide kattintva érheted el.

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés