Connect with us

technokrata

Versenytársat kaphat a Google Now

Kütyük

Versenytársat kaphat a Google Now

Intelligens asszisztensen dolgozik a Yahoo.

Az egykoron megkerülhetetlennek számító Yahoo manapság igen nehéz időszakon megy keresztül, hiszen az Apple, a Google és a Microsoft rendre konkurens megoldásokkal áll elő. Most azonban fordul a kocka, ugyanis Marissa Mayer, a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy Siri, Cortana és a Google Now konkurenseként hamarosan bemutatkozik az Index névre keresztelt személyi asszisztens.

The Yahoo logo is shown at the company's headquarters in Sunnyvale

Az alkalmazás annyiban különbözni fog a konkurensektől, hogy a cég profiljába illeszkedve elsősorban az e-mailes tartalmainkban való eligazodásban nyújt majd segítséget. Mayer szerint ha például egy utazásra készülünk és  mondjuk a John F. Kennedy nemzetközi repülőtérről indul a járatunk, akkor a Kennedy szóra rákeresve nem az elnököről szóló Wikipedia szócikket, hanem a repüléssel kapcsolatos adatokat kapjuk majd meg.

Az Index-nek ettől függetlenül nem lesz könnyű dolga, hiszen a konkurensek a saját rendszerükbe beépítve érkeznek, míg a Yahoo eleve különálló megoldással állt elő, azonban, ha Európában nem is, de az Egyesült Államokban így van esélye a sikerre az újdonságnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin