Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentősen csökken a roaming díja

Kütyük

Jelentősen csökken a roaming díja

Csökken a roaming díjazása a jövő hónaptól

Július 1-től tovább csökkennek az Európai Unión belüli roaming hang-, SMS- és adat díjak. A Telekom Travel & Surf csomagjai az EU által szabályozott díjaknál még kedvezőbb díjakat és kiszámítható, kontrollálható használatot biztosítanak, a Travel & Surf S csomag esetében közel 100 országban, tehát akár az EU-n kívül, a foci VB helyszínén, Brazíliában is.

Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roaming díjakra vonatkozóhatályos rendeletének megfelelve a Telekom 2014. július 1-től olcsóban, az EU tagállamokon belül kezdeményezett hívásokat percenként bruttó 74,4 Ft-ért, a fogadott hívásokat 19,5 Ft-ért nyújtja. A Telekom ügyfelei SMS- t 23,5 Ft/db, MMS-t 78 Ft/ db díjon tudnak roaming helyzetben az EU országokon belül küldeni. Az EU-ban történő roaming adatforgalmazás díja is jelentős mértékben csökken: tagállamokon belül megabájtonként 171,5 Ft helyett 78,336 Ft–ért forgalmazhatnak adatot a Telekom ügyfelei. A Telekom az Európai Parlament és az Európai Tanács kötelezettségének eleget téve a helyi barangolásos adatátviteli szolgáltatásokhoz való hozzáférést is lehetővé teszi előfizetői számára.

A díjváltozások a Telekom Világjáró EU, Mix Roming, Mix Roaming Direkt, Domino Roaming, Domino Roaming Direkt díjcsomagjait érintik. Azon üzleti ügyfelek, akik egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe, továbbra is a hatályos megállapodásban rögzített díjak, számlázási egységek és limitek szerint használhatják a szolgáltatásokat.

24296242,21705802,dmFlashTeaserRes,14865600F8E861B0

Az új roaming díjak az Európai Parlament és az Európai Tanács rendeletének megfelelően kerültek kialakításra és az EU tagállamaiban valamint Andorrán, Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben teszik lehetővé a költségkímélő mobiltelefonálást és mobilinternetezést.

A Telekom a Travel & Surf csomagokkal külföldön is kedvező internetezési lehetőséget nyújt ügyfelei számára.
A Travel & Surf csomagok az EU által szabályozottnál még kedvezőbb díjakat, valamint kiszámítható, kontrollálható használatot biztosítanak. A Travel & Surf csomagok egy napra vagy egy hétre meghatározott adatmennyiséget biztosítanak fix díjért. A benne foglalt adatmennyiség felhasználását követően az adatforgalom megszakításra kerül, és a további adatforgalmazáshoz ismételten egy roaming adatdíjcsomag megrendelése szükséges. Így tehát csak annyit költ az ügyfél, amennyit előzetesen jóváhagyott.

roaming

2014. június 1-től a világon már közel 100 országban – tehát az EU-n kívül is – elérhető a Travel & Surf S csomag által nyújtott kedvező díjazású internet hozzáférés. A labdarúgás szerelmeseinek jó hír, hogy a Travel & Surf S csomag Brazíliában is elérhető, így az idei foci VB-n részt vevők a VB alatt is kedvezően tudnak netezni, élményeket megosztani.

Azok az üzleti ügyfelek, akik egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe, a Travel & Surf díjcsomagokat saját ügyfélportáljukon, az Ügyfélszolgálaton vagy kapcsolattartójukon keresztül igényelhetik, amennyiben erre megállapodásuk lehetőséget biztosít.

10233.1

A Telekom költségszempontból biztonságos adatforgalmazást biztosít ügyfelei számára: minden alkalommal, amikor külföldön tartózkodó ügyfele a böngészőn keresztül az internetre próbál csatlakozni, automatikusan vagy a www.telekom.hu/adatroaming oldalt közvetlenül megnyitva egy szolgáltatás-választó oldal nyílik meg. Itt az ügyfélnek lehetősége van a számára legmegfelelőbb roaming adatdíjcsomagot – például Travel & Surf csomagot – kiválasztani és megrendelni. Az adatdíjcsomag megrendelő oldal elérése külföldről is díjmentes, így az ügyfelek a roaming szolgáltatás igénybevétele előtt teljes körűen tájékozódhatnak a választható csomagokról és azok díjairól.

A Telekom külföldi internetezéshez kínált Travel & Surf csomagjai az EU rendeletében meghatározottnál kedvezőbb díjakat biztosítanak, viszont továbbra is lehetővé teszik a forgalom alapú internetezést is, ezzel eleget téve az Uniós előírásoknak. A World GPRS Limit biztosítja, hogy a Telekom ügyfeleinek roaming adatforgalmazási költése ne haladhassa meg a július 1-től érvényes 19.580 Ft-os összeghatárt. A limit elérésekor az adatforgalmazás megszakításra kerül, amiről a szolgáltató SMS-ben tájékoztatja ügyfeleit. Amennyiben az ügyfél úgy kívánja, természetesen van lehetőség a további adatforgalmazásra: ehhez ismét ki kell választania és aktiválnia kell valamelyik roaming adatdíjcsomagot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés