Connect with us

technokrata

Zöld utat kapnak a régi mobilszolgáltatók

Kütyük

Zöld utat kapnak a régi mobilszolgáltatók

Dr. Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter kezdeményezte a vonatkozó jogszabályok módosítását, amelynek köszönhetően elhárul az akadály a 3,5 GHz-es frekvenciahasználati joggal rendelkező társaságok elől, hogy az UMTS/GSM rendszerű mobil rádiótávközlési szolgáltatási piacon megjelenjenek. A pályázatok beadásának határideje meghosszabbodik.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság 2008. október 22-én hirdette meg a mobil (GSM/UMTS) rádiótávközlési szolgáltatáshoz, 450 MHz -es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz és a mikrohullámú rádióátviteli rendszerekhez (26 GHz) kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság tárgyában kiírt pályázatokat.

A felhívás közzétételét, illetve az eljárás megindulását követően megtörténtek az első, úgynevezett pre-bid (ajánlattétel előtti) konzultációk a pályázatokkal kapcsolatosan. Ezeken a megbeszéléseken a szolgáltatói oldal több kifogást is emelt a frekvenciasáv használati feltételeit megállapító jogszabály ellen, amely kizárta őket a lehetséges pályázók köréből.

A szolgáltatói oldal felvetését Dr. Szabó Pál KHEM miniszter megvizsgálta – és különös tekintettel a megváltozott világgazdasági helyzetre – a korábbi döntést a kizárás vonatkozásában felülvizsgálta. A felülvizsgálat során a miniszter méltányolta a szolgáltatói oldal felvetését, és a kizárás hatályon kívül helyezése érdekében a szükséges jogszabály-módosítást elvégezte.

A miniszter felkérte az eljárást folytató hatóság elnökét, hogy 15 nappal hosszabbítsa meg a beadásra nyitva álló határidőt. Ezzel a lépéssel minden akadály elhárul az új, negyedik szereplő megjelenése elől a mobiltelefon-szolgáltató piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu