Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább zsugorodik a hazai mobilpiac

Kütyük

Tovább zsugorodik a hazai mobilpiac

A Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből derült ki, hogy áprilisban is csökkent az aktív SIM-kártyák száma. Ez már a harmadik olyan hónap idén, amikor több mint 10 ezerrel olvad az ügyfélszám, írta meg a HWSW.

A T-Mobile, a Pannon és a Vodafone ügyfélszáma együttesen 121 ezer fővel csökkent áprilisban, azaz az aktív SIM-ek száma 11 millió 991 ezer. Az aktív SIM-eket nézve a Vodafone és a Pannon részesedése enyhén nőtt, míg a T-Mobile előfizetések száma 44,15-ről 43,97 százalékra esett vissza. Januárban a Pannonnak kellett hasonló, 60 ezres visszaesést elkönyvelnie.

Némileg kedvezőbb képet fest a tényleges forgalmat generáló SIM-ek piaca, de ezeknél is rekordméretű, 103 ezres csökkenés következett be. Az előző hónap végére így 10 millió 699 ezer ügyféllel bírt a három cég, ezen belül a Vodafone 21,91-ről 21,92 százalékra, a Pannon pedig 33,36-ról 33,4 százalékra növelte részesedését, miközben a T-Mobile itt is visszaesett, 44,73-ról 44,68 százalékra, olvasható a HWSW-n.

A T-Mobile a rossz eredmény után egy magyarázó háttéranyagot tett közzé, melyben részletesen taglalja a különbséget az aktív SIM-ek, és a forgalmazásban ténylegesen részt vevő kártyák között. A cég szerint a nagyméretű csökkenés a korábbi promóciós akciók utóhatása. Ezek keretében a gyakran díjmentesen osztott SIM-ek kipróbálás után nem használták tovább a felhasználók, és ezek szűntek meg ilyen nagy számban, magyarázta a T-Mobile a közzétett anyagban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés