Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másodszorra adták át a Vodafone Junior Prima díjai

Kütyük

Másodszorra adták át a Vodafone Junior Prima díjai

Második alkalommal díjazta a Prima Primissima Alapítvány és a Vodafone Magyarország az oktatás iránt elkötelezett fiatalok munkásságát. A díjat minden évben tíz, 30 év alatti fiatal tehetségnek ítélik oda.

 “Az oktatás kiemelten fontos terület, melyre megéri nagy hangsúlyt fektetni, hiszen hazánk sikerének kulcsa van a tanárok, nevelők kezében. A Vodafone Magyarország ezért a tavalyi évhez hasonlóan idén is a magyar oktatás és köznevelés kategóriában ismert el tíz, nagyon tehetséges fiatalt, akik koruk ellenére nagyon sokat tettek a szakma presztízsének és elfogadottságának növelése érdekében.” – mondta dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

A Junior Prima díjazottjai magyar oktatás és köznevelés kategóriában:

Adorjáni Zsolt, a Magyar Tudományos Akadémia Ókortudományi Kutatócsoportjának tudományos munkatársa és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Klasszika Filológia Tanszékének óraadó tanára. Oktatott tárgyai: görög és latin nyelv- és stílusgyakorlat, görög metrika. Tanulmányai magyar és német nyelven jelennek meg az Antik Tanulmányok és az Acta Antiqua köteteiben. Tevékeny tagja az Ókortudományi Társaságnak, a Societas Europaea Studiosorum Classiace Philologiae magyarországi szervezetének és a Pro Scientia Aranyérmsesek Társaságának.

Deli Gergely, a győri Széchenyi István Egyetem Jog- és Államtudományi Karán egyetemi tanársegéd. Oktatott tárgyai: római jog, európai magánjogtörténet és latin forrásszöveg olvasás. A Mathias Corvinus Collegium igazgatóhelyettese, ahol 108 egyetemi és 15 középiskolás tehetséges, többnyire szociálisan hátrányos helyzetű hallgató képzéséért felel.

Győri Balázs, a Nádudvari Népi Kismesterségek Szolgáltató Mesterségek Szakiskolájában fafaragó oktató. Célja, hogy a diákok elméletben és gyakorlatban egyaránt elmélyedve, a régi fogásokhoz ragaszkodva sajátítsák el a fafaragást, ezáltal képesek legyenek a fafaragás ősi népi hagyományát fenntartani és továbbörökíteni.

Bíróné Juhász Veronika, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének konduktor-tanítója. Az intézmény munkatársaként matematikát és ének-zenét tanít központi idegrendszeri sérült gyermekeknek. Tevékeny részt vállal a gyermekek szabadidős programjainak szervezésében és lebonyolításában, rendhagyó foglalkozásokat és különböző tanórán kívüli programokat szervez.

Kornai Júlia, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola matematika-biológia szakos középiskolai tanára. Irányítja az iskola diákönkormányzatának működését, meghatározó szereplője az iskola szakmai fejlesztéseinek. Tevékenyen részt vesz a tantervfejlesztésben, illetve a kompetencia alapú oktatás és a kooperatív módszerek elterjesztésében.

Réti Evelin, az egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola és Diákotthon logopédusa. A nem beszélő gyermekek számára egy kollegájával létrehozta a “Tátika” színjátszó csoportot, céljuk az akadályozott beszédfejlődésű gyermekek sikerélményhez juttatása.

Várkonyi Péter, a Budapesti Műszaki Egyetem Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékén egyetemi adjunktus. Kutatási területe a szilárd testek mechanikája, illetve annak mérnöki, biológiai és geológiai alkalmazásai. 2004-ben Pro Scientia aranyéremmel jutalmazták, 2007-ben a “Gömböc” fantázianevű test egyik felfedezőjeként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Vizi Bernadett, a Nógrádsipeki Keresztény Általános Iskola és Óvoda általános- és középiskolai magyar-gép- és gyorsírás szakos tanára. Az iskola diákönkormányzatának tanári vezetője, az iskolaújság és a falusi Hírmondó szerkesztője, a községi könyvtár működtetője.

Nyíregyházi Főiskola Színházi Műhelye – hallgatói kezdeményezésre alakult 2003-ban, a műhely vezetője Belinszki József tanár, drámapedagógus, oktatási szakértő. Az elmúlt öt évben a Színházi Műhely tíz darabot mutatott be, melyekkel a falusi és városi iskolákban lépnek fel. Céljuk, hogy az általuk előadott színdarabokon keresztül a szórakoztatás mellett tanítsák is a diákokat.

Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinika kutató laboratóriuma – fiatal kutatók alkotóközössége. Tagjai az elmúlt öt évben közel 100 nemzetközi tudományos közleményt, öt szabadalmat jelentettek be. Az elmúlt években 21 fiatal kutató részesült hazai és nemzetközi díjazásban mielőtt 30. életévüket betöltötték volna.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés