Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lemondott az elnök

Kütyük

Lemondott az elnök

A mai napon Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának elnöke lemondott megbízatásáról.

Döntését az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos személyes megbízatásainak sikeres befejezésével indokolta. A lemondást Bajnai Gordon miniszterelnök 2010. január 31-iki hatállyal tudomásul vette.

Pataki Dániel 2002 óta az európai hírközlés-szabályozás hazai bevezetésén, majd 2004-től az NHH elnökeként ennek végrehajtásán dolgozott. Az NHH működése nyomán az elmúlt hat évben a magyar hírközlési piacon jelentősen bővült a szolgáltatáskínálat, miközben jelentősen csökkentek az árak, és a piacszabályozás mellett a hatóság egyre nagyobb hangsúlyt helyezett a közvetlen fogyasztói tájékoztatásra.

A piaci és technológiai változások nyomán időszerűvé vált az európai hírközlés-szabályozás hatásainak értékelése, majd pedig a szabályozás rendszerének megújítása. Ebben a munkában az NHH és személyesen Pataki Dániel jelentős munkát vállalt. November végén az Európai Parlament nagy többséggel hagyta jóvá az EU új hírközlés-szabályozási keretrendszerét, mely a következő évtizedre meghatározza az európai hírközlés fejlődési irányait.

A közel hároméves európai jogalkotási folyamatban meghatározó szerepet játszottak azok a nemzetközi hírközlésszakmai szervezetek – az Európai Szabályozóhatóságok Csoportja – ERG, illetve a Rádió Spektrum-politikai Csoport – RSPG – melyek az elmúlt két évben magyar elnökséggel, Pataki Dániel vezetésével működtek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés