Connect with us

technokrata

Egy sor Linux-os Panasonic és NEC telefon érkezik

Kütyük

Egy sor Linux-os Panasonic és NEC telefon érkezik

Hétfőn a NEC és a Panasonic kilenc LiMo operációs rendszerre épülő mobiltelefont fog bemutatni, jelentette be a Linux operációs rendszer egyik mobil verzióját fejlesztő alapítvány.

Mióta a Google és az Apple megjelent a mobiltelefon piacon, a hangsúly egyértelműen eltolódott a szoftverfejlesztés irányába, a gyártók pedig egyre nagyobb figyelmet szentelnek a nyílt-forráskódú megoldásoknak, mint a LiMo, Linux-alapú mobil operációs rendszer.

Sok évig a meghatározó mobil szoftver-platformnak a Nokia Symbian rendszere számított, de teret vesztett az elmúlt időszakban az Apple iPhone-al, és az RIM Blackberry-vel szemben. A Linux eddig nem számított túl sikeresnek, de ez most megváltozhat a LiMo-nak, és a Google Android-nak köszönhetően.

A LiMo támogatóinak a tábora eléri az 55-öt, de a nagy mobilgyártók közül csak a NEC, a Panasonic és a Motorola készül bemutatni erre épülő készülékeket. Az Android támogatását is már 47 cég bejelentette, írta meg a Reuters.

LiMo-ra épülő készülékek forgalmazását jelentette be 2009-től többek között a Vodafone, az Orange, az NTT DoCoMo, a Verizon, és a Telefonica.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin