Connect with us

technokrata

Találkoztak is, meg nem is – holografikus beszélgetések élőben

Kütyük

Találkoztak is, meg nem is – holografikus beszélgetések élőben

Holografikus találkozásoknak adott otthont az idei Cisco Expo – az informatikai konferencia mindkét napján élő színpadi beszélgetéssel demonstrálták a szervezők, hogy a jövő kommunikációjában a videóé lesz a vezető szerep.

Az Cisco Expo közönsége nem csak hazánkban, hanem Európában is elsőként lehetett részese a jövőt előrevetítő virtuális találkozásoknak. Bár holografikus kivetítéssel napjainkban már számos formában találkozhatunk, mindez élő kommunikációra csak akkor válik alkalmassá, ha két helyszínt megfelelő informatikai hálózat köt össze. A Cisco ezt a kapcsolatot valósította meg Budapest és a kaliforniai San José között a TelePresence technológia segítségével, amely révén a színpadra életnagyságban kivetített személy valós időben, tökéletes képi és akusztikai összhangban jelent meg.

A Cisco a látványos produkcióval azt mutatta be, hogy a kommunikáció alapját maga a hálózat és a hálózat intelligenciája teremti meg, és ehhez képest a megjelenítés formája és eszköze végeredményben bármi lehet: számítógép, tévéképernyő, okostelefon, üzleti tárgyalásokra kialakított videokonferencia terem vagy akár egy holografikus kivetítő.

A Cisco 2009 és 2014 közötti időszakra vonatkozó globális internetes adatforgalmi előrejelzése szerint a világ teljes internetforgalma 2014-re várhatóan a 2009-es több mint négyszeresére, 767 exabájtra, vagyis több mint háromnegyed zettabájtra nő, és az adatforgalom növekedése mögött továbbra is elsősorban a videoforgalom bővülése áll. 2014-re a lakossági felhasználók által generált teljes IP forgalom több mint 91%-át várhatóan a videó teszi ki.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu