Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Invitel 2010-ben is keresi az innovatív vállalkozásokat

Kütyük

Az Invitel 2010-ben is keresi az innovatív vállalkozásokat

Innováció, hatékonyság, maximalizmus, kreativitás: ezek a kulcsszavai az InnoMax 2010 pályázatnak.

InnoApps: „Szórakozz!”, vagy inkább „Ne szórakozz!”?
Idén az InnoMax mellett elindul az InnoApps pályázat is, amelyben felsőoktatási intézmények diákjai vehetnek részt. Az Invitel számára fontos, hogy a legtehetségesebb fiatal „fejlesztők” teret kapjanak tehetségük megmutatásához, és persze forrást, támogatást további ötleteik megvalósításához. Hiszen ők a jövő döntéshozói, akik innovatív, kreatív szemléletükkel sikeres vállalatvezetőkké válhatnak.
A pályázaton valamilyen újszerű, ötletes alkalmazás benyújtásával lehet indulni (pl.: Android-, iPhone-alkalmazásokkal, játékokkal; PC-, Apple Macintosh-szoftverrel, applikációval, vagy webes fejlesztéssel, Facebook-alkalmazásokkal stb.). Az üzlethez, illetve munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű fejlesztésekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehet pályázni. A díj kategóriánként 200 000 forint és 1 éves Net&Go előfizetés.
 

A tavalyi évben elért sikerek biztató eredményeit követően az Invitel idén már második alkalommal szervezi meg az innovatív kis- és középvállalkozások versenyét. Az InnoMax 2010 Díjra megvalósult ötletekkel, a hatékonyságot javító innovációkkal, üzleti fejlesztésekkel lehet nevezni 2010. december 1. és 2011. január 31. között.

“A legjobb ötlet sem ér semmit, ha nem lehet megvalósítani – tartja a mondás. De mennyit ér a legjobb ötlet, ha megvalósították? Az Invitelnél most sokat, hiszen idén is díjazzák a maximalistákat! Erről szól az InnoMax 2010 Díj. Azokat a vállalkozó szellemű kis- és középvállalatokat keresik, amelyek az Invitel valamilyen üzleti szolgáltatását használva, azt innovatív módon alkalmazva értek el üzleti sikereket, tették hatékonyabbá, gyorsabbá vagy jövedelmezőbbé cégüket” – tudtuk meg Zsembery Györgytől, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettesétől, az InnoMax 2010 pályázat zsűrijének elnökétől.

E-ticket, 3D monitor, innovatív adatbázis-kezelés és gyógyítás

A tavalyi nyertesek között vannak olyan cégek, amelyek számára az innováció üzleti kérdés, mert ilyen iparágban dolgoznak, ebből élnek. Ilyen volt például a Hedz Magyarország Kft., amely elektronikus jegyekkel, e-ticket rendszerekkel pályázott, de a 3D-s monitorokat fejlesztő iPont-Consulting Kft. is díjat nyert. Az Opten Informatikai Kft. pedig speciális cég-adatbáziskezelő rendszerével érdemelte ki az elismerést. Az InnoMax pályázat azonban nemcsak az informatikai piac innovátorairól szól, a Medicover Zrt. például a gyógyítást segítő, az orvos-beteg kommunikációt hatékonyabbá tevő rendszer fejlesztésével nyert különdíjat a tavalyi versenyben.

Az InnoMax 2010 Díj a kkv-kat támogatja

Az Invitel az InnoMax pályázattal szeretné támogatni a kis- és középvállalatokat, mert az ország versenyképessége is múlik azon, hogy miként teljesítenek majd ezek a cégek a következő években. Ebben pedig felelősséget érez az Invitel, ezért is szeretné segíteni működésükben a leginnovatívabb vállalatokat, hiszen a verseny tétje nemcsak a dicsőség: az 5-19 fős cégek 300 000 forint, a 20-69 fős cégek 500 000 forint, a 70-250 fős cégek 1 000 000 forint értékű díjat nyerhetnek.

A szervezők további célja, hogy az üzleti maximalizmus, az innováció megkapja azt a kiemelt figyelmet, amit megérdemel – és amiről a gazdasági válság, a visszaesés miatt ritkábban esik szó mostanában. A verseny arra is lehetőséget ad, hogy a tehetséges vállalkozások egy kicsit másképpen is megmutatkozzanak, bemutassák azt, amire büszkék, amit a maguk erejéből, tehetségéből hoztak létre.

Jelentkezés egyszerűsítve

Az Invitel nagy gondot fordít arra, hogy a pályázás a lehető legkisebb adminisztrációs terhet rója a vállalkozásokra. A jelentkezés ingyenes, és elegendő felkeresni a www.invitel.hu/innomax oldalt, majd a “NEVEZÉS”-re kattintva kitölthető a pályázati űrlap.

Nemcsak szolgáltatás- vagy termékfejlesztéssel lehet pályázni, hanem minden olyan ötletet örömmel fogad a zsűri, ami javította a vállalat hatékonyságát, vagy fejlesztette versenyképességét. A lényeg az üzleti innováció! Így az Invitel nemcsak informatikai, hanem például termelési, logisztikai, illetve akár hr-területről is várja a nevezéseket. Az Invitel InnoMax 2010 Díjra 2010. december 1-jétől lehet pályázni, a döntősök közül pedig 2011 februárjában választják ki a nyertes pályázókat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés